Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant kan straks je complete huis overnemen

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2016, 8:45 CategorieBediening

Google zou momenteel in gesprek zijn met enkele speakerfabrikanten. Het onderwerp: Google Assistant toevoegen aan het arsenaal. Mocht de deals vruchtbaar zijn, dan komen we Assistant straks wellicht door heel het huis tegen.

Google Assistant in je speakers

Google zou op dit moment met enkele fabrikanten van speakers in gesprek zijn over het toevoegen van Google Assistant. Die fabrikanten zouden de assistent kunnen toevoegen aan het arsenaal van die speakers, in elk geval de producten die al gebruikmaken van Google Cast. De zoekmachinegigant zou ook de eis hebben gesteld dat de speakerfabrikanten geen aspecten van concurrenten mogen gebruiken. Zo zou je mogelijk geen Amazon Alexa tegenkomen op de speakers met Assistant. Wel kan bijvoorbeeld AirPlay of bluetooth aanwezig zijn.

Daarnaast is Google van plan om ook met bedrijven samen te gaan werken die momenteel nog geen gebruikmaken van Google Cast. Daardoor wordt het gebruik van de digitale assistent wellicht snel verhoogd. Momenteel heeft Amazon de markt van slimme assistenten voor in huis nog voor zichzelf. Naast Google werken ook Apple en zelfs Samsung aan hun eigen varianten, waardoor het binnenkort toch echt heel druk lijkt te worden op de markt. Google Assistant is nu al verkrijgbaar binnen de Allo-berichtendienst op Android en iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.