Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Cast is nu officieel omgedoopt tot Google Home

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 9:47 CategorieThuisnetwerk

Google heeft een update uitgebracht voor de app Google Cast, die de naam van de app officieel verandert naar Google Home. Mocht je niet willen wachten op de update, dan kun je ook alvast het apk-bestand voor Android downloaden.

Google Cast is nu Google Home

Google Cast is nu officieel omgedoopt tot Google Home. Op dit moment wordt de update die de naamswijziging doorvoert uitgerold naar iedereen die de applicatie heeft geïnstalleerd op zijn Android-toestel. De applicatie werkt nog steeds zoals voorheen, maar sommige dingen zijn wel aangepast in de interface van de app. Daarnaast mag je erop rekenen dat de applicatie van een update wordt voorzien wanneer de Home-speaker daadwerkelijk wordt uitgebracht. Google heeft de app vooral simpel willen houden voor iedereen.

Voorheen had je te maken met drie tabs en nu zien we dat Google is overgestapt op twee tabs, namelijk voor het direct bekijken van populaire video’s en het ontdekken van content. Je beheert je apparaten door rechts op het daarvoor bestemde icoontje te tappen. Ook is de zoekbalk weggehaald en treffen we een floating action button (fab) aan, rechts onderin. Overigens is ook het icoontje aangepast. Voortaan zie je een simpel huisje in de kleuren van het Google-logo op je Android-scherm staan. Het apk-bestand kun je hier downloaden.

  • Google Home
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.