Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

HiMirror is een spiegel die je huid analyseert

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2016, 23:08 CategorieBadkamer

HiMirror is een vrij kleine badkamerspiegel die je huid analyseert. Dat doet de spiegel aan de hand van een foto die hij zelf maakt.

De smart mirror, of slimme spiegel, is al eerder besproken door Smarthomemagazine. Meestal gaat het hierbij om spiegels die informatie laten zien die je ook in je smartphone hebt, zoals het weer, e-mails, notificaties of het nieuws. De HiMirror kan ook enkele van die zaken op de spiegel toveren, maar het gaat bij deze spiegel vooral om de kwaliteit van de huid van degene die er voor staat.

Huidverzorging

Door informatie te verzamelen over de huid, kan een dagelijks huidverzorgingsprogramma worden gekozen waarbij de resultaten door de spiegel worden bijgehouden. Zo kun je de verbeteringen door de tijd heen waarnemen. 

Hiervoor is het nodig dat je een foto van jezelf laat nemen zonder make-up op. De geintegreerde hoge-resolutiecamera maakt die. Vervolgens analyseert de technologie in de spiegel donkere vlekken, rode vlekken, wallen onder de ogen, cirkels om de ogen, rimpels, gaatjes, kleine gezichtslijnen en andere elementen die verbeterd kunnen worden.

Rapport

De spiegel komt op basis van al die informatie met een rapport: de Skin Index Synthesis. Dit rapport geeft informatie over de stevigheid, helderheid, textuur en gezondheid van de huid.

Door regelmatig voor deze spiegel te staan, bouwt de spiegel een logboek op van de huid. Huidverzorgingsproducten kunnen worden vastgelegd door de streepjescode te laten scannen door de spiegel. De spiegel kan vervolgens herinneringen laten zien als de uiterste gebruiksdatum van die producten dreigt te verstrijken. En de spiegel kan meer adviezen geven.

Stopcontact

De spiegel zelf kan tegen stoom en vocht. Hij kan op de muur worden aangebracht of gewoon bovenop een bestaande spiegel. De afmetingen zijn 11 bij 16,5 inch en hij heeft een stopcontact nodig. De camera kan worden afgedekt voor degenen die bang zijn dat een gehackte spiegel naaktfilmpjes gaat opnemen. De spiegel maakt contact met internet via wifi, dus dat is niet helemaal onmogelijk.

Weergeven van het weer, synchroniseren me de Google calenar of Spotify-nummers afspelen kan de HiMirror overigens ook. De spiegel kan gezichten onthouden en zich daarmee ontsluiten, zodat meerdere gebruikers kunnen meegenieten van de kunstjes van deze slimme spiegel.

Weegschaal

De spiegel kan ook samenwerken met een weegschaal van dezelfde producent, die soortgelijke trackers heeft voor het vastleggen van gewicht,  body mass index (bmi), lichaamsvet, vochtgehalte, spiergehalte enzovoorts.

De spiegel krijgt adviesprijzen van 189 dollar voor de gewone variant en 259 dollar voor de Pro-variant, die een mekeup-licht heeft. Vanaf 17 oktober zou de spiegel via de website van het bedrijf  besteld kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.