Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze lichtschakelaar werkt met HomeKit van Apple

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 9:21 CategorieVerlichting

Fabrikant Elgato lanceert een lichtschakelaar die in combinatie met Apple HomeKit gebruikt kan worden en werkt met allerlei lampen. Je kunt zowel ouderwetse als moderne lampen gebruiken in combinatie met de schakelaar, genaamd de Eve Light Switch.

Elgato Eve Light Switch: lichtschakelaar voor Apple HomeKit

Fabrikant Elgato is de eerste fabrikant die een lichtschakelaar op de markt brengt die werkt in combinatie met Apple HomeKit. Het apparaat vervangt de schakelaar die nu aan de muur bevestigd is en werkt met zowel slimme als minder slimme lampen. De Eve Light Switch moet de missende link worden tussen jou en de slimme verlichting in huis, die je tot op heden vaak met een app bediend, of met de traditionele schakelaar. Hoewel dit geen spannend product is voor je smart home, is het wel een belangrijk product.

Want wanneer je een slimme lamp handmatig uitzet via de lichtschakelaar in de muur, dan is het niet meer mogelijk die verlichting aan te zetten met een applicatie. Maar wanneer de schakelaar zelf ook slim is, dan zal dat knopje ook aan- en uitspringen wanneer je de lamp een keer bediend met de app. Het apparaat beschikt overigens niet over een knop, maar over een touchpad die je maar licht hoeft aan te raken. De Eve Light Switch is nu te koop in de Verenigde Staten voor 49,99 dollar. Helaas is het product niet in Nederland beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.