Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Logitech Harmony afstandsbedieningen krijgen ondersteuning Alexa

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 13:16 CategorieBediening

In onze review van de Logitech Harmony Elite waren we nogal onder de indruk van de mogelijkheden die de afstandsbediening biedt. Je kunt immers je halve smart home met één druk op de knop bedienen. Maar, het kan nog makkelijker – of inactiever – want de Logitech Harmony afstandsbedieningen krijgen ondersteuning voor spraakassistent Alexa.

Bedien je afstandsbediening met je stem

Logitech en Amazon laten weten dat de Amazon Alexa spraakassistent naar de universele afstandsbedieningen van Logitech komt. Zodra je de persoonlijke assistent activeert kun je Alexa vragen je afstandsbediening te bedienen, en dus je tv aan te zetten, de thermostaat hoger te zetten, de lichte te dimmen of een combinatie van deze dingen middels een activiteit die je op de afstandsbediening hebt aangemaakt.

Zo kun je bijvoorbeeld zeggen; “Alexa, zet mijn avond activiteit aan”. Dit betekent dat de betreffende activiteit van de Logitech Harmony, welke je middels de bijbehorende app hebt aangemaakt, uitgevoerd wordt. Zo kun je tegelijkertijd de lichten aanzetten, de thermostaat op een bepaalde temperatuur zetten, de settopbox aanzetten, de tv aanzetten en de speakers aanzetten. We hoeven dus zelfs de afstandsbediening niet meer op te pakken. De enige voorwaarde is dat je een Harmony-remote hebt die werkt middels de Harmony Hub.

Wanneer komt Alexa naar Nederland?

Logitech laat weten dat Alexa-ondersteuning vanaf nu in de VS beschikbaar is en binnen enkele maanden ook in de UK zal arriveren. In Nederland is de spraakassistent nog niet beschikbaar maar we verwachten deze volgend jaar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.