Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest maakt zijn smart home-producten weer iets slimmer

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 11:43 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest wil ons slimme huis nog wat intelligenter maken en producten die met de Nest-apparaten kunnen communiceren meer inzicht geven in mens en omgeving. Middels api’s van de Nest-producten kunnen producten van andere fabrikanten binnen het ‘Works with Nest’-programma inspelen op bepaalde situaties, en het bedrijf breidt de mogelijkheden nu verder uit.

Zo was het tot voort kort mogelijk dat de Nest Thermostaat – ook met hulp van de Nest Protect en Cam – door het detecteren van bewegingen kon inschatten wanneer iemand thuis was en de verwarming aangezet moest worden. Onderscheid tussen personen en andere bewegingen was er niet. De Nest Cam kan echter vanaf nu onderscheid maken tussen een persoon en bijvoorbeeld en passerende auto waardoor de inschatting een stuk nauwkeuriger wordt. Ook producten van derden die binnen het ‘Works with Nest’-programma vallen kunnen met deze informatie een actie ondernemen. In de toekomst wil het bedrijf deze functie nog verder optimaliseren zodat er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt kan worden tussen een bekende auto en een vreemde auto. Op deze manier worden de meldingen die je ontvang een stuk waardevoller.

Een andere vernieuwing is de Sunblock API. De Nest Thermostaat kan de temperatuur al aanpassen wanneer deze direct zonlicht waarneemt maar hij kan dat nu ook communiceren met andere aangesloten apparaten. Als het huis met slimme blindering of gordijnen is uitgerust kunnen deze vervolgens automatisch gesloten worden zodat de airconditioning niet direct aangezet hoeft te worden. Dezelfde api kan er daarnaast voor zorgen dat lichten automatisch gedimd worden wanneer veel zonlicht waargenomen wordt. Al met al is het de bedoeling dat dit soort systemen mee gaan denken en reactief zijn. Het is dus niet de bedoeling dat je continu je smartphone uit je zak haalt om iets aan te passen; het systeem leert zelf en speelt in op de omgeving en de situatie.

Lees ook onze Nest Thermostaat review.


€ 235,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 235,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 235,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 94,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 89,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.