Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuwe router Netgear ondersteunt meteen Plex Media Server

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2016, 17:39 CategorieThuisnetwerk

Netgear heeft een nieuwe router aangekondigd, die meteen ook ondersteuning aanbiedt voor de Plex Media Server: de Nighthawk X10 AD7200. Het apparaat kan snelheden behalen tot 7,2Gbps en ondersteunt 60Ghz 802.11ad-wifi, wat ideaal is voor streamen en gamen.

Dit is de Netgear Nighthawk X10 AD7200

Netgear heeft een nieuwe router aangekondigd, de Nighthawk X10 AD7200. Het bedrijf claimt dat dit de eerste router is die specifiek is ontworpen voor media streaming en instant back-up, wat niet helemaal waar is. De Nighthawk X10 AD7200 beschikt over een 1,7GHz quadcore-processor en kan snelheden behalen tot 7,2Gbps. Ook ondersteunt het apparaat 60Ghz 802.11ad-wifi, wat ideaal is voor streamen en gamen. Momenteel bestaan er nog maar weinig routers die ondersteuning aanbieden voor 802.11ad.

Het mooiste aan de Netgear Nighthawk X10 is misschien nog wel de directe ondersteuning voor de Plex Media Server. Daardoor is het mogelijk dat je direct je mediaserver kunt bekijken, zonder dat je daarvoor een pc nodig hebt. En dat zorgt op zijn beurt weer voor net dat beetje extra gebruikersgemak. Wanneer de Nighthawk X10 naar Nederland komt is niet bekend. In de Verenigde Staten kun je het apparaat nu alvast vooruit bestellen, voor een prijs van 499 dollar. En dat is een behoorlijk hoog bedrag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.