Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ontwikkelaars kunnen vanaf december aan de gang met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 10:03 CategorieBediening

Google heeft laten weten dat Google Assistant ook zal worden opengemaakt voor ontwikkelaars, voor de nodige third-party integraties. Zodoende kunnen ontwikkelaars acties voor het platform schrijven, waar gebruikers weer mee uit de voeten kunnen

Google Assistant en Actions on Google

Google heeft Actions on Google aangekondigd. Dit programma, dat geschikt is voor ontwikkelaars, zal in december gelanceerd worden. Het geeft developers de kans actions (acties, opdrachten, mogelijkheden, et cetera) te maken voor de slimme assistent. Die zullen in twee varianten aanwezig zijn: Direct Actions en Conversation Actions. De eerstgenoemde lijkt het meest op Google Now, Siri en Alexa (van Amazon): je vraagt om informatie en krijgt het antwoord. Conversation Actions gaan een stap verder en introduceren een gesprek.

actions

In de bovenstaande gif krijg je een voorbeeld van zo’n gesprek. De man vraagt om een Uber en de Assistant verbindt direct door met de dienst. Die weet nog dat dat de man de vorige keer een UberX had besteld en vraagt of hij die wederom nodig heeft. Nee, nu wil hij een UberXL. De bestelling wordt bevestigd en er wordt laten zien wanneer de taxi arriveert. De assistent is dus in staat om op basis van context en eerdere gesprekken het gesprek te voltooien. Third-party ontwikkelaars kunnen soortgelijke software schrijven voor hun diensten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.