Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung neemt startup van bedenkers Apple-assistent Siri over

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2016, 9:44 CategorieAlgemeen

Samsung lijkt weer zijn slag te slaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft in navolging van onder andere SmartThings nu ook Viv Labs overgenomen. De Amerikaanse startup was al bezig met het ontwikkelen van een digitale assistent. Niet alleen dat maakte de aanschaf van het bedrijf interessant voor Samsung, ook het feit dat het bedrijf is opgericht door de bedenkers van Siri. Hoeveel Samsung neertelt voor de startup, is niet bekend.

Samsung neemt Viv Labs over

Samsung heeft ervoor gekozen om Viv Labs over te nemen. De Amerikaanse startup werkte in de afgelopen periode al aan een digitale assistent en die assistent wil Samsung gaan verwerken in zijn smartphones. Dat is alvast bevestigd door Injong Rhee, de technisch directeur van Samsung. En niet alleen in smartphones moeten we de functie tegen gaan komen, want we kunnen de digitale assistent ook in smart home-producten gaan verwachten.

Viv Labs is in ieder geval van plan om zijn digitale assistent beter te maken dan Siri, zo heeft Dag Kittlaus bekendgemaakt. Zo moet Viv gaan beschikken over honderdduizenden functies, terwijl Siri niet meer dan tientallen functies heeft. Ook zou Viv diensten moeten kunnen combineren. Zo moet je niet alleen een bioscoop ticket kunnen bestellen, maar ook de taxi. Een product waarin we de spraakassistent terug gaan zien, is mogelijk de televisie. Ook wearables kunnen volgens Rhee gaan rekenen op de assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.