Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze slimme wieg laat je baby heerlijk slapen

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2016, 12:52 CategorieSlaapkamer

Alles in huis krijgt tegenwoordig een slimme make-over dus dat er inmiddels ook een slimme wieg te koop is verbaast ons helemaal niks. De Snoo smart crib (slimme wieg) is een samenwerking tussen Yves Béhar en zijn Fuseproject studio. Er is vijf jaar aan het project gewerkt en de wieg is bedoeld voor babies tot zes maanden uit.

De wieg is niet alleen slim want allereerst valt het stijlvolle design met de houten basis en de afwerking met wit textiel op. Je baby slaapt dus ook geheel in stijl. Maar, het draait natuurlijk om de ‘smart’ eigenschappen. Het bedje beschikt namelijk over microfoons en sensoren die herkennen wanneer de baby beweegt of huilt. Als dit het geval is begint de wieg te bewegen – je kunt zelf de snelheid instellen – zodat de baby snel weer in slaapt geschommeld wordt. Om veiligheidsredenen wordt het schommelen alleen ingeschakeld wanneer de baby ingezwachteld is en het idee van het complete plaatje is het nabootsen van de baarmoeder.

slimme-wieg-1

De wieg beschikt ook over een speaker zodat je kunt experimenteren met geluiden die je baby tot rust brengen. Het stijlvolle bedje is uitgerust met WiFi maar mocht je zorgen hebben over de straling dan is het goed om te weten dat de radiomodule afgeschermd is van het bedje. Ook kun je WiFi uitschakelen als je dat nodig vindt. De bijbehorende app – die alleen werkt als WiFi aanstaat – laat ouders het slaappatroon van de baby inzien maar het grote voordeel van dit product is natuurlijk dat je niet elke keer op hoeft te staan om de wieg te schommelen als je kind huilt.

De Snoo smart crib kent een prijs van 1.160 Amerikaanse dollars, maar voor comfort moet nu eenmaal betaald worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.