Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tim Cook: ‘Privacy inruilen voor betere AI is niet nodig’

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 10:37 CategorieAlgemeen

Tim Cook, de bestuursvoorzitter van Apple, heeft zich uitgelaten over het inruilen van privacy voor betere kunstmatige intelligentie. Cook vindt het niet nodig om constant data in te leveren voor een betere AI (artificial intelligence).

‘Privacy inruilen voor betere AI is niet nodig’

Bestuursvoorzitter van Apple, Tim Cook, heeft zich uitgelaten over het inruilen van privacy en andere gevoelige data, voor beter werkende systemen op basis van AI (artificial intelligence; kunstmatige intelligentie). Cook vindt het niet nodig dat te doen, omdat er ook andere manieren zijn waarop systemen kunnen leren, zoals het bedrijf heeft laten zien met de digitale assistent Siri.

In terms of the balance of privacy and AI, this is a long conversation, but at a high level, this is a false tradeoff. People would like you to believe you have to give up privacy to have AI do something for you, but we don’t buy that. It might take more work, it might take more thinking, but I don’t think we should throw our privacy away. It’s sort of like the age old argument between privacy and security. You should have both. You shouldn’t have to make a choice.

Het kost dus meer werk om een aantal dingen voor elkaar te krijgen, maar dat vormt voor Apple in elk geval geen belemmering die weg in te slaan. In het verleden is wel eens gezegd dat Siri, te gebruiken op iPhone en iPad, achterloopt op andere slimme assistenten, die wel gebruikmaken van (gevoelige) data. Desondanks is Siri behoorlijk gegroeid in de afgelopen jaren, onder andere door neurale netwerken en machine learning (wat verdergaat dan patronen herkennen en meer overslaat in artificiële intelligentie).

Ondertussen zou Apple nog werken aan een slimme speaker waar Siri in gestopt zou worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.