Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Vodafone komt in 2017 met landelijke Internet of Things-netwerk

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 10:32 CategorieThuisnetwerk

Netwerkprovider Vodafone heeft laten weten begin 2017 een landelijk Internet of Things-netwerk uit te willen rollen. Dit netwerk is bedoeld voor de apparaten in huis die niet constant in verbinding hoeven te staan met het internet, maar alleen af en toe iets downloaden of uploaden.

Landelijk Internet of Things-netwerk van Vodafone

Vodafone heeft bekendgemaakt dat haar eerste commerciële Narrow Band Internet of Things (NB-IoT)-netwerken live zullen gaan in Duitsland, Ierland, Nederland en Spanje, in het eerste kwartaal van 2017. NB-IoT is de onlangs overeengekomen standaard voor een industriële Low Power Wide Area (LPWA)-netwerklaag waardoor miljoenen alledaagse objecten verbonden kunnen worden aan het Internet of Things (IoT). Dit netwerk is vooral bedoeld voor de apparaten in huis die maar af en toe is downloaden of uploaden via het internet.

Consumenten zullen dankzij NB-IoT een breed scala aan producten, diensten en toepassingen gaan zien, variërend van water- en gasmeters tot rookalarmkastjes en slimme parkeergarages. Het netwerk biedt bovendien een lange accuduur, lagere kosten en een uitgebreide dekking, helemaal wanneer die dekking landelijk is. T-Mobile kondigde eerder ook al soortgelijke plannen aan en wil gebruik gaan maken van hetzelfde NB IoT-netwerk als Vodafone. Eerst wordt het netwerk uitgerold in Amsterdam, Rotterdam Den Haag en Eindhoven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.