Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuwe standaard WiGig verdubbelt bijna de huidige wifi-snelheden

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 10:50 CategorieThuisnetwerk

Er komt een nieuwe wifi-standaard aan, genaamd WiGig, die de huidige topsnelheden van ons wifi-netwerk bijna zal gaan verdubbelen. Deze techniek zal een hoop meer mogelijk gaan maken in huis, bijvoorbeeld écht draadloze virtual reality-ervaringen.

Snellere vorm van wifi onderweg: WiGig

De WiFi Alliance, een organisatie verantwoordelijk voor de wifi-verbinding, is begonnen met het certificeren van smartphones, laptops, routers en meer, die ondersteuning aanbieden voor WiGig. Die is een nieuwe wifi-standaard, die de huidige topsnelheden van het wifi-netwerk bijna kan verdubbelen. De technologie werkt echter maar op korte afstand (tot tien meter), maar er wordt wel meer mogelijk gemaakt. Omdat er meer data overgebracht kan worden, kunnen er bijvoorbeeld ook draadloze vr-ervaringen gerealiseerd worden.

Momenteel dien je nog een kabel tussen je pc en een virtual reality-bril, zoals de Oculus Rift of HTC Vive, te plaatsen. Maar met WiGig is dat in theorie straks niet meer nodig. Ook het streamen van content (van smart device naar monitoren of in 4K) zal een vooruitgang gaan boeken. Naast WiGig zul je moeten wennen aan de term 802.11ad wifi. Apparaten van nu ondersteunen 802.11ac, met een maximale snelheid van 4,5 Gbps, terwijl 802.11ad snelheden kan behalen van 8 Gbps. De eerste routers die deze standaard ondersteunen zijn al aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.