De 20 beste gadgets van 2016

29 november 2016 + 10 minuten 0 Reacties
beste-gadgets-2016

Met Sinterklaas en kerst voor de deur moet menig verlanglijstje nog gevuld worden en mogelijk kunnen wij daar bij helpen. De redacteuren van MCP Network hebben de koppen bij elkaar gestoken, met als resultaat dit overzicht met de 20 beste gadgets van 2016.

De 20 beste gadgets van 2016

Het redactieteam van MCP Network heeft dit jaar weer honderden gadgets voorbij zien komen, maar niet elke gadget voldoet aan de verwachtingen en er zijn ook gadgets die simpelweg weinig nieuws brengen. Door het schrijven over gadgets, het proberen van gadgets op beurzen en tijdens persbijeenkomsten, en het uitgebreid testen van gadgets komen ook wij tot onze favorieten voor dit jaar. Hieronder vind je een selectie van de beste gadgets die wij dit jaar voorbij hebben zien komen en waar we over geschreven hebben op;

Nest Thermostaat V3


Nest heeft diverse producten uitgebracht voor het slimme huis maar wij waren vooral onder de indruk van de slimme thermostaat. De Nest Thermostaat V3 is een gebruiksvriendelijke, complete en fraaie thermostaat die je – als je hem de tijd geeft – automatisch helpt met het verlagen van je energierekening.

LG E6V-serie oled tv


lg-e6v-oled-tv

De echte filmliefhebber is uit op zo diep mogelijk zwart, een vloeiende weergave en een hoog contrast. Dit is precies wat de premium E6V oled tv-serie van LG biedt. De modellen zijn niet goedkoop maar je haalt wel de beste beeldkwaliteit van dit moment in huis.

Apple iPhone 7 Plus smartphone


De iPhone 7 Plus is sneller, krachtiger en veelzijdiger dan zijn voorganger en beschikt over twee camera’s aan de achterkant, waar speciale diepte-foto’s mee gemaakt kunnen worden. Ook kun je tot tweemaal optisch inzoomen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto. Al met al is dit één van de beste smartphones van dit moment.

Samsung Gear VR vr-bril


samsung-gear-vr

Virtual reality was dé hype van 2016 maar apparaten als de HTC Vive of Oculus Rift zijn simpelweg te duur voor veel consumenten, zeker als je rekening houdt met de krachtige pc die je er voor nodig hebt. De Samsung Gear VR is een prima toestel om de consument op betaalbare en leuke manier kennis te laten maken met vr.

Asus ZenPad 3S 10 tablet


De Asus ZenPad 3S 10 is één van de beste Android-tablets van dit moment. De tablet biedt gebruikers een fantastisch mooi scherm met een hoge resolutie en prestaties waar we van onder de indruk zijn.

Logitech Harmony Elite afstandsbediening


logitech-harmony-elite

Met het alsmaar groeiende aantal apparaten in huis, zeker ook nu smart home helemaal hot is, wordt het ook steeds drukker met de afstandsbedieningen op de salontafel. De Logitech Harmony Elite is uitkomst voor dit probleem. Logitech laat je al je av-apparaten en smart home-apparaten met één fraaie remote bedienen.

Microsoft Surface Pro 4 tablet


microsoft-surface-pro-4

Microsoft komt eindelijk met kwalitatieve en mooie hardware. Het is uitkijken naar de lancering van de Surface Book in Nederland en België, maar de Surface Pro 4 is met de vierde generatie richting perfectie gegaan en daardoor een uitstekende hybride tablet/laptop voor veeleisende gebruikers.

Sonos multiroom-systeem


sonos-play-5

Sonos blijft inzetten op gemak en dat is te merken. De speakers van dit merk zijn altijd binnen minuten aangesloten op het wifi-netwerk, waardoor je overal in huis kunt genieten van dynamische muziek, met een geanuanceerde tonen op het gebied van bas en treble. Gemak en een goede geluidsweergave is wat je bij de Sonos-speakers zult vinden.

Asus ZenWatch 3 smartwatch


asus-zenwatch-3

In een mager jaar voor smartwatches, redt de Asus ZenWatch 3 het vege lijf voor Android Wear. Met een strak uiterlijk en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is het één van de beste smartwatches van het jaar.

Samsung Galaxy S7 Edge smartphone


samsung-galaxy-s7-edge

Deze smartphone is de allerbeste die Samsung ooit geproduceerd heeft. De Samsung Galaxy S7 Edge heeft een prachtig scherm, biedt indrukwekkende prestaties en beschikt over een zeer sterke camera. Zeker nu de prijs wat gedaald is ten opzichte van de lanceringsprijs is het een uitstekende deal.

Microsoft Xbox One S spelcomputer


xbox-one-s

Dit jaar hebben we niet één, maar twee nieuwe spelcomputers voorbij zien komen. Daar waar Sony de PlayStation 4 Pro lanceerde, lanceerde Microsoft de Xbox One S. Vanwege het game-aanbod spelen we toch liever op de Xbox One S, die ook nog eens gebruikt kan worden als een 4K Blu-ray-speler.

Philips Hue verlichting


philips-hue

2017 wordt het jaar van het smart home en als we kijken naar de beste spelers in die markt dan moeten we ook Philips noemen. Het bedrijf laat met de Hue-verlichting zien voorop te willen lopen. Hue maakt het op een eenvoudige manier mogelijk de verlichting in huis te automatiseren.

Sony PlayStation VR vr-bril


Als er nu één virtual reality-bril is die relatief goedkoop aan de mainstream consument kan laten zien wat virtual reality in huis heeft, dan is dat de PlayStation VR van Sony wel. Helemaal wanneer je al in het bezit bent van de PS4 en wat Move-controllers, dan haal je voor een prikkie een toffe virtual reality-ervaring huis.

Samsung HW-K950 soundbar


Wil je genieten van de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos, maar heb je geen trek in een groot aantal speakers in de kamer? Dan is de Samsung HW-K950 een absolute aanrader. Deze soundbar biedt een zeer goede home cinema-ervaring met diverse streamingmogelijkheden.

Google Pixel XL smartphone


Google laat zien dat Android in zijn puurste vorm al een zeer sterk besturingssysteem is, zonder al te veel toevoegingen van fabrikanten. Software is minimaal de helft van de gebruikservaring. Google snapt dit, en heeft met de Google Pixel XL de software zo geoptimaliseerd dat de snelheid en soepelheid ongeëvenaard is voor een Android apparaat. Dit maakt het één van de beste phablets van dit moment.

Logi Circle beveiligingscamera


logi-circle

We hebben tientallen slimme beveiligingscamera’s voorbij zien komen maar de Logi Circle staat bij ons nog altijd op één. Deze camera doet wat hij moet doen, is eenvoudig in het gebruik en biedt – in tegenstelling tot meerdere andere merken – ook zonder abonnement 24 uur toegang tot je videogeschiedenis.

Denon AVR-X6300H av-receiver


Ben je nog op zoek naar die ultieme receiver voor je home cinema-installatie en wil je die home cinema-opstelling liefst met Dolby Atmos vormgeven? Dan kun je niet om de Denon AVR-X6300H heen. Dit is één van de eerste receivers met 11 versterkte kanalen en is volgestopt met de nieuwste features en functies.

Fitbit Charge 2 fitnesstracker


Fitnesstrackers zijn helemaal hip en Fitbit laat zien hier perfect op in te spelen. De Fitbit Charge 2 is een eenvoudige maar nauwkeurige en gebruiksvriendelijke fitnesstracker met een fraai design.

Apple iPad Pro tablet


Apple ontbreekt ook dit jaar niet in ons overzicht van de beste gadgets maar deze keer hebben we voor de Pro-versie van de iPad gekozen. Apple laat hiermee zien ook de zakelijke gebruikers tegemoet te willen komen. De iPad Pro is veelzijdig, komt met een premium design, presteert zeer goed en profiteert nog steeds van het indrukwekkende ecosysteem dat Apple opgebouwd heeft.

Panasonic DMP-UB700 Blu-ray speler


Ook op het gebied van Blu-ray is er dit jaar veel gebeurd. Zo zagen we de nieuwste Ultra HD Blu-ray discs in de winkels verschijnen. Om deze af te spelen op je Ultra HD tv is echter wel een speler nodig en de beste van dit moment is de Panasonic DMP-UB700.

Eervolle vermeldingen

Natuurlijk kwamen we veel meer interessante gadgets tegen dit jaar, waar we er een paar van willen uitlichten. Zo zal Google binnenkort de Google Home-speaker voor het smart home naar Nederland brengen en heeft het bedrijf de Daydream-bril voor een betaalbare vr-ervaring aangekondigd. OnePlus kan nog steeds veel smartphonefans bekoren, deze keer met de OnePlus 3T, en Raumfeld laat dit jaar zien met de grote jongens mee te spelen op het gebied van multiroom-systemen. Op het gebied van tv waren we ook zeer onder de indruk van de Philips 65PUS7601 lcd led tv en LG heeft met de B6V oled tv-serie ook een ‘betaalbaar’ model geïntroduceerd. Eén van de meest innovatieve producten we die voorbij zagen komen is de Spin Remote, een aparte universele afstandsbediening.

Reacties (0)