Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Elon Musk: ‘Slim zonnepanelendak hoeft niet duur te zijn’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 9:32 CategorieEnergie

Elon Musk, de ceo van Tesla en SolarCity, geeft aan dat een zonnepanelendak niet duurder hoeft te zijn dan het plaatsen van een regulier dak. En ja, dat is inclusief de kosten voor het plaatsen van het speciale dak, dat het huis van energie kan voorzien.

‘Zonnepanelendak niet per se duurder’ – Elon Musk

Elon Musk, de ceo van Tesla en sinds kort ook van het bedrijf SolarCity, heeft aangegeven dat een zonnepanelendak niet per se duurder hoeft te zijn dan een regulier dak. En ja, dan neemt de ondernemer de kosten voor het installeren van beide daken ook in de berekening mee. Maar het geld dat je bespaart doordat je voortaan zelf voor je energie zorgt dan weer niet — dat kan volgens de Musk gezien worden als een bonus. Volgens Musk komt het straks neer op een simpele keuze:

The basic proposition will be: Would you like a roof that looks better than a normal roof, lasts twice as long, costs less and—by the way—generates electricity?

Wil je een dak dat er beter uitziet dan een normaal dak, dat twee keer zo lang meegaat, minder kost en – oh ja – elektriciteit genereert?

Het is natuurlijk logisch dat Elon Musk zijn eigen producten probeert aan te prijzen. We moeten niet vergeten dat het produceren van dergelijke daken nog steeds veel geld en materialen kost. Waar wel op bespaard kan worden, is de verzendkosten. Het opsturen van reguliere daken (of de onderdelen daarvan) is duur, omdat die onderdelen zwaar en breekbaar zijn. De glazen daken van Tesla wegen een stuk minder en zijn veel gemakkelijker om te verzenden. Onlangs heeft Musk groen licht gekregen voor de overname van het bedrijf SolarCity.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.