Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Flic: een slimme knop voor je smartphone, bluetooth-apparaten en meer

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2016, 11:57 CategorieBediening

We zien ze steeds meer verschijnen; simpele knoppen die eigenlijk alles kunnen doen wat je maar wilt. Logitech bracht onlangs de Pop Home Switch naar Nederland en het Zweedse Shortcut Labs komt met de Flic. De Flic is een simpele en kleine knop maar biedt toegang tot nagenoeg alles dat je wilt.

De Flic werd in 2014 al gelanceerd op Indiegogo en behaalde met succes zijn doel. Inmiddels is het product verbeterd en kan iedereen er een aanschaffen voor een prijs van 34 Amerikaanse dollars. Het idee is simpel; neem een bluetooth-knop, plaats hem waar  je wilt en koppel hem met elk apparaat of elke app die je maar wilt.

De integratie met andere diensten en producten is natuurlijk alleen mogelijk door samenwerkingen. Shortcut Labs biedt momenteel ondersteuning voor onder meer Spotify, Logitech Harmony, Philips Hue, LIFX, Unified Remote, WeMO, Sonos, Zapier en IFTTT. Er is zelfs ondersteuning voor Domino’s waardoor je  met één druk op de knop een pizza kunt bestellen.

Het instellen van de Flic vindt plaats via de app voor iOS en Android. Er zit echter wel een verschil tussen deze apps; de Android-versie geeft toegang tot 50 functies, de iOS-app tot 27. Dit komt omdat Android meer mogelijkheden heeft om op de achtergrond processen uit te voeren.

De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Zo kun je eenmaal drukken om een vooraf ingesteld tekstbericht te versturen, tweemaal om iemand te bellen en lang ingedrukt houden om bijvoorbeeld je voicemail af te laten spelen. In huis kun je met één druk op de knop het licht aanzetten of juist al je av-apparatuur aanzetten. Het enige nadeel is dat de knop met je smartphone communiceert middels Bluetooth en dat je deze dus altijd bij je moet dragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.