Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Wifi vanaf volgende maand te koop in de VS

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 11:17 CategorieThuisnetwerk

Google brengt in december zijn onlangs gelanceerde Wifi-router uit. Het bedrijf komt met de Wifi om het draadloze netwerk thuis te optimaliseren. Je kunt meerdere routers koppelen om een stabiel en groot netwerk op te zetten, bijvoorbeeld voor je smart home-apparatuur.

De Google Wifi heeft de vorm van een disc en moet automatisch je thuisnetwerk verbeteren. Dit doet het apparaat door zelf naar de minst drukke kanalen te zoeken en het signaal te optimaliseren. Google Wifi ondersteunt 2.4GHz en 5Ghz-netwerken en beschikt over twee etnernetpoorten.

Daarnaast kun je middels de bijbehorende app de status van het netwerk inzien en heb je de keuze om de toegang voor bepaalde apparaten te beperken. Je kunt zelfs het internet in zijn geheel pauzeren – handig voor ouders van kinderen die alleen nog maar naar een scherm staren.

Google’s eigen router moet vanaf begin volgende maand in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van 129 dollar. Als je drie exemplaren koopt betaal je 299 dollar. Het is nog niet duidelijk wanneer de router naar Nederland komt en wat er hier voor betaald moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.