Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De LingDong DingDong wordt de tegenhanger van Amazon Echo in China

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2016, 17:57 CategorieBeeld en geluid

In China komt de LingDong DingDong op de markt, een speaker met artificiële intelligentie die de tegenhanger van de Amazon Echo moet worden.

De LingDong DingDong is niet om mee te lachen

Ondanks de ludieke naam van de LingDong DingDong heeft het apparaat wel wat in zijn mars. Het apparaat kost 698 yuan wat momenteel min of meer 95 euro is. De speaker is uitgerust met spraakherkenningstechnologie van het bedrijf iFlutek en een project van de Chinese retailer JD.com. Het apparaat is dus een rechtstreekse tegenhanger van de Amazon Echo

De speaker kan zowel muziek als audioboeken afspelen, het nieuws voorlezen en het weer nakijken. Ook intelligente gadgets, zoals slimme lampen, kunnen met het apparaat bestuurd worden. Momenteel worden zo’n 10 diensten van derden ondersteund.

De Chinese markt betreden is voor Amerikaanse bedrijven als Google en Amazon geen simpele klus. De Chinese overheid oefent een sterkte controle uit voor de markt, zo is Google in het land geblokkeerd. Amazon heeft wel een Chinese webshop maar de Echo ondersteunt tot op heden nog geen Chinese spraakherkenning.

Google gaat de strijd met Apple in China aan door te investeren in een Chinees bedrijf, genaamd Mobvoi, en tracht zo zijn wearables met ondersteuning voor Chinees op de markt te krijgen. Het is nog afwachten hoe Amazon reageert op de concurrentie van de LingDong DingDong. Het bedrijf achter het apparaat zou er voor open staan om met Amazon samen te werken en integratie met de Amerikaanse webwinkel mogelijk te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.