Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear brengt vernieuwde IP-camera Arlo Go uit

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2016, 23:06 CategorieVeiligheid en beveiliging

De slimme beveiligingscamera’s van Netgear, de Arlo, hebben er een broertje bij gekregen. De Arlo Go maakt verbinding met internet via een 3G- of 4G-simkaart en loopt op oplaadbare batterijen. Die kunnen eventueel met zonnestroom worden opgeladen.

Zonder wifi

De Arlo Go is bestemd om plekken in de gaten te houden die niet door een wifi-netwerk worden bestreken. Zoals ergens in de buitenlucht; het cameraatje kan tegen nattigheid. Het is de opvolger van de Arlo Pro, die al was voorzien van geavanceerde eigenschappen zoals bewegings- en geluidsdetectie, een weerbestendig design en twee-weg audio communicatie, zodat de eigenaar van de camera via zijn smartphone kan praten met degene die de camera in beeld heeft.

Simkaart

Vanwege de simkaart is de Arlo Go sneller door zijn batterijvermogen hen dan de Arlo Pro. De Go kan twee tot drie maanden op een batterijlading teren, terwijl de Arlo Pro pas na zes maanden weer aan de stroom moet. Echter, de Arlo Go is bestemd voor afgelegen plekken, en kan daar ook worden voorzien van een zonnepaneeltje dat twee tot drie dagen zonneschijn nodig heeft om de batterij weer geheel op te laden.

SD-kaart

Wie geen zonnepaneeltje wil kopen, kan een accessoire erbij halen die ook handig is: een batterijlader met een reservebatterij speciaal voor de Arlo Go. Mocht de 3G- of 4G-verbinding uitvallen, dan slaat de Arlo Go zijn bewakingsbeelden op op de sd-kaart die erin kan worden gestoken. Voorts krijgen alle Arlo Go-gebruikers een week cloud-gebaseerde opslag cadeau bij de camera.

Botenhuizen

De Arlo Go kan schuren, botenhuizen en garage-opritten bewaken, die ver van een stroompunt liggen. Ook is het speciaal bedoeld voor mensen die van lte gebruik willen maken om hun eigendommen te beveiligen. Netgear weet uit eigen onderzoek onder zijn klanten dat 47 procent van de Arlo-bezitters wel eens een netwerkstoring heeft gehad, waardoor camerabeelden verloren gingen. Dat wordt door de simkaart in de Arlo Go ondervangen.

Bedrijven

Met de Arlo Go mikt Netgear ditmaal niet alleen op de consument, maar ook op bedrijven. Op een bouwplaats kan de Arlo Go dienst doen om in de gaten te houden of er bouwmaterialen worden gestolen. Ook kan hij overdag aan blijven, om bijvoorbeeld te controleren of de bouwvakkers hun helm wel dragen. Of om gewoon de voortgang van het bouwproject te monitoren. Ook de politie kan er wat aan hebben. In plaats van een agent, kan de Arlo Go ergens worden neergezet om een plek in de gaten te houden.

De Arlo Go zal ongeveer 450 dollar gaan kosten. In het eerste kwartaal van 2017 komt hij naar de winkels toe.


€ 169,95

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.