Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ook robotstofzuigers kunnen nu met spraak bediend worden

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 10:35 CategorieHuishoudelijke apparaten

Robotstofzuigers blijken in Nederland zeer populair maar de echt slimme varianten zijn nog behoorlijk prijzig. In de VS gaat de ontwikkeling wat sneller en zien we nu zelfs relatief betaalbare robotstofzuigers die middels spraak bediend kunnen worden.

Hoe fijn is het als je de stofzuiger niet meer hoeft aan te raken en hem eigenlijk alleen maar vriendelijk hoeft te vragen of hij de woonkamer even wil zuigen? Dat is al mogelijk, in de VS althans. Daar heeft Neato, fabrikant van de premium Botvac Connected robotstofzuiger, aangekondigd dat het apparaat werkt met Amazon Alexa.

Amazon Alexa is de persoonlijke assistent van Amazon waar je tegen kunt praten. Alexa kan informatie voor je opzoeken en vragen beantwoorden maar kan ook diverse smart home-producten voor je bedienen. Het is dus een soort hub voor al je informatie en apparaten. De Botvac Connected wordt aan het lijstje met compatibele apparaten toegevoegd waardoor je Alexa dus simpelweg kunt vragen om de stofzuiger de woonkamer te laten zuigen.

Voor nu zijn de spraakcommando’s die je aan de robotstofzuiger kunt geven nog beperkt tot ‘start’, ‘stop’ en ‘pauze’ maar het bedrijf achter de stofzuiger belooft in de nabije toekomst met meer mogelijkheden te komen. Consumenten in de VS en de UK kunnen met Alexa en de Botvac Connected aan de slag. De stofzuiger is daar te koop voor 629 Amerikaanse dollars.


€ 600,50

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.