Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips en Xiaomi werken samen aan slimme lampen

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2016, 15:36 CategorieVerlichting

Philips en Xiaomi gaan samen led-lampen ontwikkelen die met een app bediend kunnen worden. De twee bedrijven werken al samen op dit vlak. Philips maakte de lampen voor het Chinese bedrijf, maar vanaf nu werken de bedrijven samen aan de ontwikkeling in de nieuw opgerichte joint-venture.

Slimme lampen van Xiaomi en Philips

Beide bedrijven maken vandaag bekend samen te gaan werken voor de ontwikkeling van slimme led-lampen. Vooralsnog is de samenwerking gericht op lampen die Xiaomi via de eigen webshop gaat verkopen. De led-lampen worden compatibel met het smart home-platform van de Chinese fabrikant waardoor ze dus ook samen moeten gaan werken met andere smart home-apparatuur van het bedrijf.

Xiaomi is vooral bekend om zijn smartphones en groeit steeds harder buiten China. Ook in Nederland zien we steeds vaker producten van het bedrijf bij webwinkels verschijnen. De smart home-producten worden in eerste instantie via de eigen kanalen van de Chinese fabrikant verkocht. Voorlopig hoeven we ze dus nog niet in Nederland te verwachten. Philips heeft ook zijn eigen serie slimme lampen, genaamd Philips Hue. Onlangs heeft Philips deze serie uitgebreid met vernieuwde lampen en diverse nieuwe armaturen. Ook lanceerde het bedrijf een bewegingssensor voor zijn lampen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.