Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sevenhugs afstandsbediening bedient je tv, lampen, muziek en thermostaat

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2016, 11:39 CategorieBediening

Waar ‘vroeger’ de universele afstandsbediening alleen voor je av-apparatuur bedoeld was zien we de laatste tijd veel universele afstandsbedieningen verschijnen die voor je av- en smart home-apparatuur bedoeld zijn. Eerder keken we onder meer naar de Logitech Harmony Elite en de Spin remote, en vandaag komt de Smart Remote van Sevenhugs voorbij.

De Smart Remote van Sevenhugs is een afstandsbediening waarmee je ‘elk’ apparaat waar je de accessoire op richt mee kunt bedienen. Zo kun je onder meer je tv, lampen, muziek en thermostaat met de remote bedienen. Je kunt er zelfs een Uber-taxi mee bestellen. Een slim onderdeel van de remote is dat het display zich automatisch aanpast aan het apparaat waar de remote op gericht wordt. Wijs je naar de tv dan verschijnen de knoppen voor de tv op het display. Wijs je naar de thermostaat dan krijg je de knoppen te zien waarmee je de temperatuur kunt aanpassen.

sevenhugs-smart-remote

Daarbij kan de afstandsbediening je het weer tonen wanneer je richting het raam wijst. De remote kan, net als andere smart home-afstandsbedieningen, scenes aanmaken waarmee meerdere apparaten op één commando reageren. Zo gaan bijvoorbeeld de lichten automatisch uit wanneer je de tv aanzet.

Op dit moment is de Smart Remote van Sevenhugs dankzij het gebruik van WiFi, bluetooth en infrarood compatibel met 25.000 apparaten, waaronder Samsung Smart tv’s, Philips Hue lampen, Sonos-speakers en de Nest Learning Thermostaat. Het bedrijf belooft in de toekomst nog meer smart home-apparaten toe te voegen zodat je op termijn nagenoeg alles kunt bedienen. De Smart Remote is inmiddels een Kickstarterproject waar je voor een bedrag vanaf 100 dollar in kunt investeren. Voor dit bedrag krijg je er in januari ook een thuis gestuurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.