Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme badkamerspiegel toont gelijktijdig je voor- en achterkant

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 23:18 CategorieBadkamer

Het Belgische bedrijf Imec heeft een badkamerspiegel ontworpen die gelijktijdig je voor- en achterkant laat zien.

Tablet-achtige spiegel

De badkamerspiegel zit aan de binnenkant van een kastje met twee panelen. Klap die open, en men ziet op de spiegel aan de binnenkant van een van de panelen een soort tablet zitten. Die toont het achterhoofd.

Dat kan doordat in het eveneens opengeklapte deurtje achter je een camera is aangebracht, die heel precies het achterhoofd in beeld brengt op die tablet op de spiegel. Op die manier kunnen gebruikers heel precieze handelingen verrichten. Een filmpje circuleert waarin een vrouw haar eigen jurk met de rits aan de achterkant dichtmaakt, een oorbel aanbrengt en een paardenstaart maakt die vervolgens via de ‘tablet’  wordt gecontroleerd.

Badkamermeubel

De naam van het badkamermeubel, waarin deze zaken zijn aangebracht, is Me2 Mirror. De camera laat alleen live-beelden zien. Een verbinding met een smartphone of internet is er niet; de enige slimmigheid van de spiegel zit in het camerabeeld van de achterkant. De camera is van hoge kwaliteit en kan tegen de vochtige omgeving van een badkamer.

Innovatief

Co-fabrikanten van de Me2 Mirror zijn Group De Keyzer (keuken- en badmeubelfabrikant) en Deknudt Mirrors (ontwikkelaar van spiegels voor B2B-toepassingen). Kris Hermus van Imec over het product: ,,Voor ons is het vooral belangrijk dat het om een innovatief, grensverleggend idee gaat waarbij geavanceerde technologie een centrale rol speelt. In het geval van de spiegel bijvoorbeeld moest het product bestand zijn tegen vochtigheid, kwaliteitsvol zijn en real-time video kunnen streamen onder moeilijke lichtomstandigheden, en alles moest in een geïntegreerd systeem op de markt gebracht worden als consumentenproduct. We zorgden zowel voor een robuust, productieklaar ontwerp als voor de integratie en de realisatie van een prototype. Imec ondersteunt ook met productie van de elektronica.”

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.