Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Spraakaansturing zal komende vijf jaar steeds belangrijker worden

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 12:01 CategorieAlgemeen

Telecompaper meldt dat spraakaansturing de komende vijf jaar steeds belangrijker zal worden in het huis van de toekomst: de smart home. Die bediening wordt momenteel al gezien als een apart segment binnen de smart home-markt.

Spraakaansturing in huis

In de afgelopen achttien maanden is spraakaansturing in huis uitgegroeid tot een heus segment van de smart home-markt. De komende vijf jaar zal dit segment groeien, doordat er steeds meer mogelijk is met de technologie, onder andere op smartphones. Platformen voor de bediening middels spraak zullen in 2021 goed zijn voor dertig procent van de uitgaven die consumenten zullen doen ten behoeve van de smart home. De voorspelling is dat er in dat jaar ook zo’n 120 miljoen apparaten zijn die met de stem bediend kunnen worden.

Spraakaansturing zal voor veel consumenten de reden zijn een product te kopen, vanwege de mogelijkheden en het gemak. Ook omdat die aansturing straks als basis zal dienen voor een groot aantal producten. Amazon is momenteel marktleider met de Echo-speaker, maar ondertussen timmert Google ook aan de weg met Google Home en Assistant. Apple en Samsung zouden ook werken aan een eigen slimme bluetooth-speaker. Softwaregigant wil in de toekomst ervoor zorgen dat Cortana met apparaten in huis overweg kan.

Mede door de opkomst van spraakaansturing zullen in 2021 ruim zeshonderd miljoen smart home-devices jaarlijks verscheept worden, tegen veertig miljoen in 2015.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.