Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Vayyar 3D-sensor moet mogelijkheden smart home-toepassingen uitbreiden

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 12:06 CategorieSensoren

Vayyar Imaging heeft een 3D-sensor ontwikkeld waarmee de mogelijkheden van smart home-producten uitgebreid kunnen worden. Het bedrijf wil de sensor in onder meer camera’s integreren waardoor personen gevolgd kunnen worden en op de acties van personen ingespeeld kan worden.

De 3D-sensor van Vayyar Imaging kan door objecten heen ‘kijken’ en hierdoor één of meerdere personen volgen. De actie die de persoon uitvoert wordt geanalyseerd en aan de hand van die informatie kan een actie ondernomen worden. Zo kan bijvoorbeeld het alarmnummer gebeld worden wanneer een persoon ineens roerloos op de grond licht. Ook kan de tv uitgeschakeld worden wanneer de persoon op de bank in slaap valt.

De sensor kan zelfs de vitale functies van personen monitoren en hier dus op inspelen. Zo kan herkend worden wanneer een persoon stopt met ademhalen of wanneer de ogen gesloten worden. Aangezien de sensor de ruimte in drie dimensies ziet en personen door het huis kan volgen is het voor hulpverleners ook eenvoudiger om snel de plek te vinden waar de persoon zich bevindt. Het systeem werkt compleet draadloos en middels HF-signalen dus personen hoeven niks bij zich te dragen om de sensor te laten werken.

Met de 3D-sensor denkt Vayyar een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan het smart home van de toekomst. Momenteel wordt de sensor vooral ingezet in het bedrijfsleven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.