Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Yumi is een Android-robot die werkt met Amazon Alexa

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 10:35 CategorieAccessoires

Het lijkt inmiddels op een heuse rage: schattige robots voor in huis. De Yumi is de volgende in de rij, een Android-robot die werkt met Alexa van Amazon. De robot is tevens een bluetooth-speaker en beschikt over een 5″-scherm.

Yumi werkt op Android en met Amazon Alexa

Inmiddels hebben we er al een aantal van voorbij zien komen op Smarthome Magazine: robots voor in huis. De volgende in de rij is Yumi, van het bedrijf Omate. Dit apparaatje kan tevens dienen als een bluetooth-speaker en beschikt over een integratie met de digitale assistent van Amazon, Alexa. Daarnaast is er een 5″-touchscreen aanwezig met een resolutie van 720p. Daarmee kun je de robot aansturen. Ook kan de robot een glimlach laten zien op dat scherm. Daarnaast kan de robot zelf bewegen dankzij de wielen aan de onderkant.

Ook is er een camera, met een resolutie van vijf megapixel, aanwezig, waarmee Yumi gebruikers in staat stelt te videobellen. De camera kan tevens gebruikt worden voor in bewaken van het huis. Helaas is het zo dat de robot niet uitkijkt waar die rijdt en dus zo van een tafel kan afrijden of tegen een muur aan kan botsen. Onder de motorkap zit een 1,3GHz quadcore Cortex-A53-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Qua verbindingsopties kun je rekenen op bluetooth, wifi en hdmi- en micro-usb-poorten.

De verwachting is dat Yumi in maart van volgend jaar uitgebracht zal worden. Op 15 november zal de campagne op Indiegogo, voor het funderen van dit project, van start gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.