Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Zo bedien je de lampjes in de kerstboom met je smartphone of stem

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 14:04 CategorieTips en advies

Het is bijna zover; de kerstboom mag weer opgezet en opgesierd worden. Maar, aangezien het smart home helemaal hip is kun je het deze keer ook wat slimmer aanpakken dan voorgaande jaren. Je kunt de bestaande kerstverlichting eenvoudig met een app bedienen en als je een iOS-apparaat thuis hebt liggen dan is het eenvoudig om de kerstverlichting middels je stem aan en uit te zetten.

De schakelaar voor de lampjes in de kerstboom zit vaak verstopt achter de boom en dat is dus geen handige plek om steeds naar op zoek te gaan. Het kan dan ook een stuk eenvoudiger; vanaf de bank, of waar je dan ook bent. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smart plug (slimme stekker) en een smartphone.

Bedien de kerstverlichting met een app

Je kunt het op twee manieren aanpakken; de eerste is met één van de vele slimme stekkers die je vandaag de dag in de winkels vindt en de daarbij behorende app. Plaats de slimme schakelaar tussen het stopcontact en de stekker van de kerstverlichting, voeg de smart plug toe aan de bijbehorende app en vervolgens kun je middels één druk op de knop de kerstlampjes aan- of uitzetten. Je kunt daarnaast schema’s aanmaken voor wanneer de verlichting aan moet springen of juist uit moet gaan, en sommige slimme stekkers kunnen ook communiceren met andere slimme lampen in huis. Er zijn zelfs slimme stekkers die ook het energieverbruik voor je bijhouden.

Bedien de kerstverlichting met je stem

Wil je de kerstverlichting ook met je stem bedienen, dan is een iOS-apparaat (iPhone of iPad, en zelfs Apple Watch) en een smart plug van Elgato Eve vereist. Deze smart plug, de Eve Energy genaamd, kan met HomeKit van Apple verbonden worden waardoor de accessoire middels een spraakcommando tegen Siri bediend kan worden.

elgato-eve-energy-1

De installatie is ook weer eenvoudig; pak de smart plug uit, scan de HomeKit-code op de stekker via de app van Elgato Eve, geef de stekker een naam (bijv. lampjes kerstboom), plaats de plug tussen de stekker van de lampjes en het stopcontact en je bent klaar. Het enige wat je nog hoeft te zeggen is “He Siri, zet de lampjes kerstboom uit” en de lampjes worden automatisch voor je uitgeschakeld. Voor het inschakelen geldt hetzelfde principe. Natuurlijk kun je ook nog altijd met één druk op de knop de lampjes aan- of uitzetten.

Lees verder in ons artikel over Apple HomeKit en alles dat je moet weten.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.