Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Android Things: nieuw besturingssysteem voor iot-apparaten van Google

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2016, 23:42 CategorieHuishoudelijke apparaten

Google heeft zojuist een nieuw besturingssysteem voor iot-apparaten (internet of things) onthuld. Android Things gaat voortaan slimme koelkasten, robotstofzuigers en wasmachines aansturen. Het nieuwe OS staat klaar voor software-ontwikkelaars.

Deurbel

Het nieuwe besturingssysteem kan omgaan met drie processoren: de Intel Edison, NXP Pico en de Raspberry Pi 3. Hiervoor zijn software-development kits beschikbaar waar ontwikkelaars hun apparaten omheen kunnen bouwen. Om te oefenen, stelt Google voor dat de ontwikkelaars beginnen met een deurbel die aan de cloud is gekoppeld.

Project Brillo

Android Things is de opvolger van Project Brillo, het experiment dat aan het besturingssysteem voor huishoudelijke apparaten vooraf ging. Google meldt dat de feedback van software-ontwikkelaars heeft geleid tot de vervolmaking van Android Things. Ontwikkelaars die al gewend zijn aan Android, zullen het een eitje vinden om voor Android Things te programmeren, zegt Google. Veel zaken werken hetzelfde als het besturingssysteem voor smartphones.

Updates

Er komen nog updates aan in de komende maanden. Die zullen zaken toevoegen en patches voor problemen bevatten. Ook kunnen ontwikkelaars hun eigen updates eraan toevoegen.

Google Assistant

Google Assistant wordt aan Android Things toegevoegd. Dat is, zeg maar, een soort Siri of Cortana. Slimme lampen, stopcontacten, thermostaten en lichtknoppen zullen straks ook op dit besturingssysteem kunnen lopen. Die ondersteuning zal voortdurend voor verschillende iot-apparaten worden uitgebreid, belooft Google. Ook komt er een mobiele applicatie-API voor zowel de Android als de iOS-app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.