Beveiligingscamera’s Netgear worden binnenkort weer wat slimmer

22 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
arlo-go

Vandaag is bekendgemaakt dat Netgear het bedrijf Placemeter overneemt. Deze start-up is gespecialiseerd in 'computer vision analytics'.

Simpel gezegd heeft het bedrijf slimme algoritmen ontwikkeld waarmee video-feeds geanalyseerd kunnen worden. Deze techniek wordt dus binnenkort naar alle waarschijnlijkheid toegepast op de Arlo-camera’s van Netgear.

Dit betekent voor de camera’s van Netgear dat zij geavanceerde mogelijkheden krijgen om objecten, mensen en bewegingen in een video van elkaar te onderscheiden. Zo moet de camera het verschil gaan zien tussen een auto en een persoon of een huisdier en een persoon. Vervolgens krijg je een duidelijkere melding; de camera ziet een persoon in je achtertuin, of de camera ziet een huisdier in je achtertuin.

Netgear volgt met deze overname de andere grote spelers in de smart home-markt. Nest heeft een tijdje terug al software uitgerold waarmee personen onderscheiden kunnen worden van huisdieren of andere bewegingen, en ook Logitech rolde onlangs een update uit waarmee deze functie naar de Circle camera gebracht wordt. Echter, bij beide fabrikanten is een betaald abonnement vereist om de functie te gebruiken.

Bekijk ook onze artikelen met de beste slimme camera’s van dit moment en alles dat je moet weten voordat je een slimme camera koopt.

 

Via Cnet

Reacties (0)