Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Fibaro komt met waterschadedetector die aangesloten wordt op Apple’s Homekit

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2016, 22:08 CategorieVeiligheid en beveiliging

Wie bang is voor overstromingen in zijn huis kan de Flood Sensor van Fibaro aanschaffen. Deze sensor bestond al, maar kan nu ook worden aangesloten op Homekit van Apple. Daardoor kan de Flood Sensor via de Apple Homekit-app worden aangestuurd.

HomeKit

Fibaro heeft meer producten aangekondigd die op HomeKit van Apple kunnen worden aangesloten. Basale bewegingssensors en veiligheidssystemen bijvoorbeeld. De signalen van detectoren die op deuren en ramen kunnen worden geplaatst, als ongewenste bezoekers zich toegang tot het huis verschaffen, komen via HomeKit binnen op je iPhone of iPad.

Flood Sensor

De Flood Sensor is hierbij het meest opvallende product. Deze waterontdekker wordt op de vloer gezet. Zodra hij natte voetjes krijgt, wordt een akoestisch signaal afgegeven dat ook naar de app wordt gestuurd. De Fibaro Flood Sensor is bovendien in staat om te ontdekken of hij wordt bewogen door iemand, via een tilt sensor. In de winter, als waterleidingen nog wel eens willen bevriezen en knappen, is deze Flood Sensor niet overbodig, vindt Fibaro. Het product is voorzien van een thermometer zodat vorstproblemen tijdig kunnen  worden ontdekt.

Bewegingssensor

De bewegingssensor kan worden neergezet in de buurt van een deur of andere toegangen van een huis. De sensor registreert bewegingen, temperatuurschommelingen en verandering van lichtintensiteit, zodat op basis hiervan een alarmmelding wordt voorbereid als een inbreker binnenkomt. De deur- en raamsensor voegt een extra veiligheidslaag aan het smart home toe.

iOS-app

Alle nieuwe apparaten kunnen worden aangehaakt via de Fibaro iOS-app. Daarmee kan de status van elk apparaat worden bekeken en kunnen notificaties worden ingesteld. De Fibaro-producten kunnen ook via Apple’s HomeKit-app worden aangestuurd, ook via spraakassistent Siri. Via de Apple TV kunnen gebruikers ook hun HomeKit-apparaten checken als ze niet thuis zijn.

60 tot 70 dollar

Het Poolse bedrijf heeft al prijzen bekendgemaakt. De Flood Sensor kost 60 dollar, de bewegingssensor 70 dollar en de deur/raamsensor 60 dollar. Wanneer de vernieuwde HomeKit-producten van Fibaro in Nederland arriveren en wat de prijzen hier worden, is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Luana
  19 december, 2016 om 13:44

  Op de site van Fibaro kan ik geen prijzen vinden.

 2. Alan Cyrus
  19 december, 2016 om 22:07

  Bij Wehkamp en Bol.com zijn de HomeKit uitvoeringen al te bestellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.