Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

GE en Amazon ontwikkelen tafellamp met Alexa

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 11:25 CategorieBediening

Amazon heeft grootse plannen met Alexa, de digitale spraakassistent. Het bedrijf richt zich niet meer alleen op eigen producten als de Amazon Echo of Echo Dot, en gaat samenwerkingen met andere partijen aan. Eén van die partijen is General Electric, waarmee Amazon nu een tafellamp met Alexa ontwikkeld heeft.

Alexa moet een vast onderdeel van je leven worden, aldus Amazon. De digitale assistent moet overal te vinden zijn waar jij je bevindt en dat betekent dat er ondersteuning in meerdere producten moet komen. De kortste weg is het integreren van Alexa in producten die zich dagelijks om je heen bevinden; de koelkast, tv, thermostaat en de lampen. Samen met GE heeft Amazon de ‘C by GE’ tafellamp ontwikkeld.

Deze lamp is nogal futuristisch ogend en doet ons denken aan de ‘disc’ uit Tron. De lamp is een cirkel van leds, met in de basis alle verwerkingskracht, een luidspreker en een microfoon. Het apparaat geeft je toegang tot dezelfde functies als de Echo-luidspreker van Amazon. Je kunt vragen stellen aan Alexa, je smart home-apparaten met je stem bedienen en bijvoorbeeld wekkers zetten, muziek afspelen of een notitie maken. De kleur van de verlichting speelt ook een belangrijke rol. De binnenzijde van de cirkel licht bijvoorbeeld blauw op wanneer Alexa voor je aan het werk is.

De ‘C by GE’ tafellamp is vooralsnog een prototype maar GE belooft de lamp volgend jaar uit te brengen, als onderdeel van een serie smart home-apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.