Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De GuardPeanut is een kleine slimme bewegingssensor

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 16:37 CategorieSensoren

De GuardPeanut is een kleine intelligente bewegingssensor van slechts enkele centimeters groot die je op al je voorwerpen kan plakken om ze te bewaken.

De GuardPeanut let op je spullen

Het kleine apparaat kan je op allerlei objecten plakken en kan vervolgens via een knop worden ingeschakeld. Met de bijhorende app, voor zowel Android als iOS, kan je vervolgens op de hoogte worden gebracht als je voorwerp beweegt. Er wordt wel gecommuniceerd via low-energy Bluetooth dus het bereik is wel beperkt – zo’n 60 meter.

De GuardPeanut maakt zelf ook een geluid als er een beweging wordt gedetecteerd. Dit kan op zich al afschrikkend werken voor kwaadwilligen die aan je spullen komen. Als je niet in de buurt met met je smartphone of tablet kan je wel later het logboek met bewegingen raadplegen in de app. Zo kan je bijvoorbeeld een sensor op de deur plakken en als je thuis komt even bekijken hoe vaak de deur is geopend.

Een andere leuke mogelijkheid van de GuardPeanut is de integratie met IFTTT. Zo kan je bijvoorbeeld de sensor op een deur plakken en vervolgens via de dienst linken aan intelligente lampen of camera’s. Op deze manier kan je makkelijk een lichtsensor creëren. Een handig overzicht van de mogelijkheden van IFTTT kan je hier vinden.

De GuardPeanut is beschikbaar bij onder andere Amazon en de website van de fabrikant Sen.se.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.