Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Harman Kardon werkt aan een eigen slimme speaker (met Cortana)

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 9:17 CategorieBediening

Audiobedrijf Harman Kardon heeft aangekondigd te werken aan een slimme speaker, die in combinatie met de digitale assistent Cortana te gebruiken zal zijn. Het bedrijf heeft zelfs al een teaservideo online gezet.

Slimme speaker van Harman Kardon

Microsoft heeft eerder laten weten dat Windows 10 en de digitale assistent Cortana er klaar voor zijn het huis te veroveren en het op te nemen tegen Alexa van Amazon en Assistant van Google. Het bedrijf heeft daarvoor een software development kit vrijgegeven die andere fabrikanten voor hun apparaten kunnen gebruiken en één van die bedrijven die dat doet, is Harman Kardon. Deze audiofabrikant werkt namelijk aan een slimme speaker die te vergelijken zal zijn met de Echo van Amazon en de Home van zoekmachinegigant Google.

Harman Kardon heeft zelfs als een teaservideo vrijgegeven waarin we een eerste indruk krijgen van het apparaat. Het ziet er inderdaad naar uit dat het bedrijf zich heeft laten inspireren door concurrent Amazon met de Echo-speaker. De verwachting is dat deze slimme speaker ook een soortgelijke functionaliteit zal krijgen, maar dan aangedreven door Cortana in plaats van Alexa. Het audiobedrijf zal volgend jaar meer bekendmaken over deze speaker. Op moment van schrijven zijn er helaas geen details bekendgemaakt over de mogelijke samenwerking.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.