Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Microsoft wil met Home Hub smarthome integreren in Windows’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2016, 13:06 CategorieSoftware en apps

Volgens de laatste geruchten zou Microsoft van plan zijn om van Windows 10 een centrale hub te maken voor smarthome-producten: Home Hub.

Home Hub als centraal punt voor je smarthome?

Microsoft zou bezig zijn met het ontwikkelen van een zogenaamde Home Hub, een applicatie waarmee Windows het centrale punt wordt van smarthome-apparaten. In de Home Hub kan informatie gedeeld worden tussen familieleden, zoals ondermeer centrale agenda’s. Ook kunnen intelligente smarthome-producten bestuurd worden.

Volgens anonieme bronnen zou het delen en samen bewerken van documenten, synchroniseren van agenda’s en foto’s en filmpjes delen met gezinsleden een centrale rol spelen in het systeem. Op deze manier probeert Microsoft van Home Hub zowel een sociaal centrum als een soort management hub te maken, aldus de bronnen.

Redmond wil je huis veroveren

De Home Hub zou een centraal punt worden waarmee met allerlei apparaten verbonden kan worden. Niet enkel met Windows-toestellen maar ook apparaten die op iOS of Android werken. Aan de hand van verschillende protocollen, zoals ocf en OpenT2T, kan de software verbinding maken met bijvoorbeeld intelligente lampen en slimme thermostaten.

De virtuele assistente van Microsoft, Cortana, zou een centrale rol opnemen in het nieuwe systeem. Zo zou allerlei apparatuur via spraakherkenning bestuurd kunnen worden. Ook zou Microsoft er over nadenken om de software ook op niet-Windows apparaten uit te rollen.

Als de geruchten kloppen moeten we deze nieuwe functionaliteiten niet snel verwachten maar pas tegen 2018. Microsoft zelf heeft van deze plannen nog niets bevestigd.

Lees meer over wat een smart home precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.