Nissan xStorage (accusysteem voor in huis) te bestellen in Duitsland

05 december 2016 1 Minuut 1 Reacties
nissan-xstorage

Nissan heeft laten weten dat de Nissan xStorage, een accusysteem voor in huis, vanaf nu te bestellen is in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Het systeem is in mei onthuld en gaat de concurrentie aan met de Powerwall van Tesla.

Nissan xStorage: accusysteem voor in huis

Nissan heeft bekendgemaakt dat de Nissan xStoroage nu te bestellen is in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Met dit product, dat samen met energiemanagementbedrijf Eaton is geproduceerd, is in mei onthuld en gaat de strijd aan met de Powerwall van Tesla. De accu kan worden aangesloten op het hoofdnet en werkt ook met duurzame energiesystemen. Zo kun je het systeem gebruiken in combinatie met zonnepanelen, zodat je minder afhankelijk wordt van het stroomnet. Overtollige energie kan worden teruggestuurd naar een energiebedrijf.

Een accusysteem in je (smart) home kan ook handig zijn wanneer er een storing is op het netwerk en de stroom is uitgevallen. Het systeem kan dan als back-up dienen. Consumenten kunnen kiezen uit systemen met gebruikte batterijen (uit de elektrische auto’s van de fabrikant) of nieuwe accu’s, maar daar moet meer voor betaald worden. Het goedkoopste pakket kost 3500 euro (met een capaciteit tot 3,5kW) tot 3900 euro (6kW), exclusief btw en installatiekosten. Nieuwe accu’s kosten 5000 tot 5580 euro, inclusief een garantie van tien jaar.

In de komende maanden zullen meer Europese steden de mogelijkheid krijgen de Nissan xStorage aan te schaffen in hun eigen land. Binnen nu en vijf jaar verwacht de fabrikant zo’n 100,000 stuks te hebben geïnstalleerd.

Bron Eaton

Reacties (1)