Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nissan xStorage (accusysteem voor in huis) te bestellen in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2016, 12:33 CategorieEnergie

Nissan heeft laten weten dat de Nissan xStorage, een accusysteem voor in huis, vanaf nu te bestellen is in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Het systeem is in mei onthuld en gaat de concurrentie aan met de Powerwall van Tesla.

Nissan xStorage: accusysteem voor in huis

Nissan heeft bekendgemaakt dat de Nissan xStoroage nu te bestellen is in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Met dit product, dat samen met energiemanagementbedrijf Eaton is geproduceerd, is in mei onthuld en gaat de strijd aan met de Powerwall van Tesla. De accu kan worden aangesloten op het hoofdnet en werkt ook met duurzame energiesystemen. Zo kun je het systeem gebruiken in combinatie met zonnepanelen, zodat je minder afhankelijk wordt van het stroomnet. Overtollige energie kan worden teruggestuurd naar een energiebedrijf.

Een accusysteem in je (smart) home kan ook handig zijn wanneer er een storing is op het netwerk en de stroom is uitgevallen. Het systeem kan dan als back-up dienen. Consumenten kunnen kiezen uit systemen met gebruikte batterijen (uit de elektrische auto’s van de fabrikant) of nieuwe accu’s, maar daar moet meer voor betaald worden. Het goedkoopste pakket kost 3500 euro (met een capaciteit tot 3,5kW) tot 3900 euro (6kW), exclusief btw en installatiekosten. Nieuwe accu’s kosten 5000 tot 5580 euro, inclusief een garantie van tien jaar.

In de komende maanden zullen meer Europese steden de mogelijkheid krijgen de Nissan xStorage aan te schaffen in hun eigen land. Binnen nu en vijf jaar verwacht de fabrikant zo’n 100,000 stuks te hebben geïnstalleerd.

  • Delen:

Reacties

  1. H smit
    10 januari, 2019 om 15:09

    Is xstorage ook te integreren met een nissan ev. Welke uitvoering van de nissan is xstorage beschikbaar en wat zijn de kosten van totaal auto, accusysteem en installatie hiervan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.