Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze robotstofzuiger van Samsung is te bedienen met Alexa van Amazon

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 9:43 CategorieHuishoudelijke apparaten

Samsung heeft een robotstofzuiger aangekondigd die is te bedienen met de slimme assistent van Amazon, genaamd Alexa. Het gaat hier om de Powerbot VR7000, die tijdens de CES 2017, in Las Vegas, formeel zal worden aangekondigd.

Robotstofzuiger van Samsung met Amazon Alexa

Samsung heeft in het verleden al enkele robotstofzuigers uitgebracht, maar die zijn allemaal niet zo populair als bijvoorbeeld de Roomba. Desondanks blijft het bedrijf het proberen en kondigt het alvast een nieuwe robotstofzuiger aan, vlak voor de start van de CES-beurs in Las Vegas, dat in januari plaatsvindt. Het gaat hier om de Powerbot VR7000, die kan worden aangestuurd met de persoonlijke assistent van Amazon, die we beter kennen als Alexa. Die assistent is helaas in Nederland, op moment van schrijven, nog niet beschikbaar.

De Powerbot VR7000 is ongeveer tien centimeter groot en daarmee bijna dertig procent dunner dan zijn voorganger. Ook beschikt het apparaat over twintig watt aan zuigkracht. Met Alexa zal de robotstofzuiger met de stem te bedienen zijn, een feature waar de Roomba nu niet over beschikt. Ook wordt er software voor het apparaat uitgebracht waardoor het een handige kaart voor zichzelf kan maken van de omgeving, zodat het precies weet waar het moet stofzuigen en waar niet. Tijdens de CES horen we ongetwijfeld meer over de Powerbot.

Lees meer over alles dat je moet weten voordat je een robotstofzuiger koopt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.