Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme lampen LIFX werken vanaf februari met Apple HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 16:18 CategorieVerlichting

Goed nieuws voor diegenen met Apple-apparatuur en slimme lampen van LIFX. Vanaf februari 2017 krijgen de lampen van LIFX namelijk ondersteuning voor Apple HomeKit. Dit betekent dat je de lampen kunt toevoegen aan de Woning-app van Apple en kunt bedienen met behulp van Siri.

Lampen LIFX krijgen ondersteuning HomeKit

HomeKit van Apple is een protocol dat verschillende apparaten en accessoires in huis met elkaar kan laten communiceren. De producten worden niet allemaal door Apple gemaakt maar juist door veel externe partijen. In principe kan elk apparaat of slimme accessoire in huis worden gekoppeld aan HomeKit, mits ze maar dat protocol ondersteunen. Apple wil hiermee huisautomatisering gemakkelijker maken.

Het toevoegen van ondersteuning voor HomeKit laat de LIFX-lampen in de Woning-app van Apple verschijnen, waar je ze kunt groeperen, activeren of laten communiceren met andere apparaten. Daarbij maakt het bediening middels Siri mogelijk. Je kunt de spraakassistent middels woorden vragen om bepaalde lampen aan of uit te zetten, ze van kleur te veranderen of ze te dimmen.

De derde generatie LIFX-lampen krijgen ondersteuning voor HomeKit en dit zal dankzij een nieuwe verpakking direct zichtbaar worden. Op die verpakking verschijnt ook de tekst “Works with HomeKit”. Over de derde generatie lampen die reeds verkocht zijn zegt LIFX dat het nog naar een manier zoekt om ze compatibel te maken. Momenteel is dus niet duidelijk hoe en of dit gebeurt. Mocht je nieuwe lampen van het bedrijf willen kopen dan kun je dus beter wachten tot februari.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.