Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sommige tv’s en speakers van Sony met Google Home te bedienen

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2016, 12:18 CategorieBediening

Het is nu al mogelijk om sommige speakers en televisies van Sony te bedienen met Google Home en de Google Assistant. Op dit moment geldt dat nog alleen voor de mensen in de Verenigde Staten, aangezien de Home-speaker nog niet is uitgebracht in Nederland.

Google Home en Sony

Google Home heeft een firmware-update gekregen waardoor het voortaan mogelijk is bepaalde Sony-speakers en -televisies te bedienen met de slimme speaker. Door Home aan te spreken met ‘OK Google’ of ‘Hey Google’, is het mogelijk een stream op Netflix of YouTube te beginnen op bepaalde smart televisies van de Japanse elektronicafabrikant. De speakers met ingebouwde Chromecast-functionaliteit kunnen ook worden aangestuurd met de slimme speaker van Google, waar uiteraard de steeds beter wordende Google Assistant op te vinden is.

Binnen de Home-app van Google is het mogelijk speakers te groeperen in huis. En nu de speakers van Sony worden ondersteund, kun je die ook meenemen in de verschillende groepen. Dat werkt ongeveer op dezelfde manier zoals dat nu ook al kan met de verschillende Sonos-speakers bijvoorbeeld: je plaatst de speakers in een groep en over die groep wordt dezelfde audio afgespeeld. Helaas is dit allemaal nog niet mogelijk in Nederland en onduidelijk is wanneer dit wel mogelijk is. Er is nog geen releasedatum van Google Home voor de Benelux bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.