Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Vijf innovatieve apparaten voor een slimme keuken

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2016, 11:35 CategorieTips en advies

Het huis wordt alsmaar slimmer en als er één plek in huis is waar we graag wat meer werk uit handen zouden willen geven aan slimme apparatuur dan is het wel de keuken. Voor de keuken zijn vandaag de dag al vele innovatieve slimme oplossingen te vinden en in dit artikel zetten we er vijf onder elkaar.

SmartPlate

Veel mensen houden tegenwoordig bij wat ze dagelijks binnenkrijgen qua voeding maar eenvoudig is dit niet. De SmartPlate moet dit proces een stuk eenvoudiger maken. Het bord is voorzien van WiFi, bluetooth, drie kleine camera’s en gewichtsensoren. Met alle informatie die hiermee verzameld wordt kan de bijbehorende app je vertellen of je teveel eet, wat je precies eet en hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Op deze manier houd je eenvoudig en snel alle maaltijden bij. Ook kan de SmartPlate gekoppeld worden met MyFitnessPal en FitBit. voor omgerekend zo’n 100 euro kun je een SmartPlate reserveren via Indiegogo.

Tefal Actifry Smart XL

De hetelucht friteuses worden anno 2016 steeds populairder, dus kon een slimme uitvoering van het apparaat niet langer ontbreken in een slimme keuken. Tefal is het bedrijf dat een dergelijke slimme hetelucht friteuse op de markt heeft gebracht onder de naam Actifry Smart XL. Met de hetelucht friteuse van Tefal ben je er zeker van dat je maaltijd voortaan altijd goed uit het apparaat komt. Zo kan het apparaat middels Bluetooth samenwerken met een smartphone en een bijbehorende applicatie. Daar heb je de keuze uit tal van recepten en kun je stap voor stap lezen en door middel van video’s zelfs zien wat je moet doen. Zo vertelt de app onder andere hoelang iets gefrituurd moet worden. Zodra die tijd is verstreken, wordt het apparaat uitgeschakeld. Op deze manier kan het dus echt nooit meer misgaan in de keuken. De hetelucht friteuse is in Nederland te koop en kost op het moment van schrijven 269 euro.

Tefal Actifry

iSommelier Pro

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan mag de Smart Decanter van iSommelier niet in je keuken ontbreken. Dit apparaat moet voor een soepelere smaak met verbeterde aroma’s zorgen door het decanteerproces te versnellen. De techniek zorgt ervoor dat de zuurstof, voordat deze wordt toegevoegd, volledig gezuiverd wordt van oneffenheden in de lucht, zoals stof, geurtjes, koolstofdioxide, stikstof en overtollig vocht, door drie filters. Binnen enkele minuten kun je dus van de volle en optimale smaak van de wijn genieten. Ideaal voor wanneer je op het laatste moment een fles gekocht hebt of juist een hele jonge wijn opent. De iSommelier wordt geleverd met een bijbehorende app waarmee je informatie krijgt over alle soorten wijnen, wijnmakers en decanteertijden. De iSommelier Pro kan gekocht worden voor prijzen tussen de 1.399 euro en 1.499 euro.

Drop weegschaal

Een keuken kan weer een stapje slimmer gemaakt worden als hij ook beschikt over een slimme weegschaal. Een handige slimme keukenweegschaal, is op de markt gebracht door Drop. Met het apparaat, dat in Nederland te koop is voor een bedrag van nog geen 100 euro, worden recepten voortaan aangepast aan wat jij wilt. Met de bijbehorende app kun je recepten zoeken, kookinstructies bekijken en een kookwekker instellen. Een andere handige functie, is dat recepten aangepast kunnen worden aan wat je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld nog 800 gram meel over, terwijl je 1 kilogram nodig hebt, dan past Drop het recept aan op de 800 gram meel die je wel in je bezit hebt.

Invoxia Triby

We hebben de afgelopen maanden al diverse slimme koekasten met speakers, notitiemogelijkheden en belfuncties voorbij zien komen, maar als je geen duizenden euro’s neer wilt leggen is de Invoxia Triby een prima alternatief. Dit kleine apparaatje plak je op je koelkast en voegt hiermee een aantal slimme functies aan je keuken toe. Zo kun je berichten achterlaten voor familieleden, kun je draadloos telefoongesprekken via WiFi voeren, kun je notities naar het apparaat sturen via je smartphone en kun je muziek weergeven van onder meer Spotify dankzij geïntegreerde speakers. Sinds kort is ook ondersteuning voor Amazon Alexa toegevoegd zodat je het apparaat met je stem kunt bedienen. De Triby is te koop voor 199 euro.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.