Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Windows en Cortana zijn klaar voor de strijd met Alexa van Amazon’

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 9:26 CategorieSoftware en apps

Microsoft heeft aangegeven dat Windows 10 en de digitale assistent Cortana klaar zijn voor de strijd met Amazon en de assistent Alexa. De softwaregigant kondigt nog geen nieuwe producten aan, maar geeft wel aan daar nu de basis voor te leggen.

Cortana versus Alexa in de huiskamer

Microsoft zal vermoedelijk volgend jaar nieuwe producten gaan presenteren waar we Cortana in gaan tegenkomen, die geschikt zullen zijn voor de smart home. Het moet een concurrent gaan worden voor de Amazon Echo, een speaker die met de digitale assistent Alexa nu vooral in Amerika furore maakt. Nu legt Microsoft de basis voor die producten, geeft het bedrijf aan in een interview met The Verge. Daarvoor is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Intel. Het product zou met de stem ontwaakt kunnen worden en de assistent gaan bevatten.

Maar een echte aankondiging van dat product is dit nog niet. Microsoft wil hiermee aangeven dat zowel Windows als platform en Cortana als digitale assistent Cortana er klaar voor zijn om de strijd aan te gaan met Echo en Alexa. Eerder kwamen er al geruchten over de zogenaamde HomeHub naar buiten. Dit zou een applicatie moeten zijn waarmee Windows het centrale punt wordt van het slimme huis. In de app kan informatie gedeeld worden tussen familieleden, zoals onder meer agenda’s. Ook kunnen intelligente smarthome-producten bestuurd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.