Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De 6 beste smart home-producten voor 2017

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 12:38 CategorieAlgemeen

Verschillende fabrikanten hebben een arsenaal aan producten aangekondigd tijdens de CES in Las Vegas en op basis daarvan hebben we de zes beste producten uitgekozen die dit jaar worden uitgebracht: van camera’s tot slimme stofzuigers en van mesh-oplossingen tot aan lichtschakelaars. De producten staan in willekeurige volgorde vermeld in dit artikel.

D-Link Omna

De D-Link Omna is een beveiligingscamera die kan worden gekoppeld aan HomeKit van Apple. Zo is het mogelijk de camera te bedienen via Siri, de digitale assistent van Apple. Daarnaast beschikt de Omna over een avondmodus en is er een bewegingsdetector. Het apparaat is in staat 180 graden te draaien en beelden in 1080p (1.920 bij 1080 pixels) op te nemen. Daarnaast er two-way audio: dat houdt in dat je met iemand kunt praten via de camera, alsof het een intercom is. De Omna zou ongeveer 220 euro moeten gaan kosten.

D-Link Omna

Lees meer over alles dat je moet weten over slimme beveiligingscamera’s.

Samsung Powerbot VR7000

De slimme stofzuiger van Samsung, de Powerbot VR7000, beschikt over een borstel die dichter bij de muur komt dan concurrerende modellen. De zuigkracht bedraagt twintig watt en de hoogte van de stofzuiger is 97 millimeter, waardoor die onder menig kast zal passen. De Powerbot VR7000 kan de kamer in kaart brengen en meubels omzeilen, waardoor je een optimaal zuigresultaat krijgt. Ook past hij de zuigkracht aan wanneer de ondergrond verandert. Helaas is het op dit moment nog niet bekend wanneer het product op de markt komt.

Samsung Powerbot VR7000 robotstofzuiger

Lees meer over alles dat je moet weten voordat je een robotstofzuiger koopt.Asus HiveSpot en HiveDot

Wifi wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor je kinderen, maar ook voor je huis. Een goed dekkend netwerk is belangrijk voor een smart home, dus dien je daar ook goede hardware voor aan te schaffen, zoals de HiveSpot- en HiveDot-producten van Asus. Met deze producten kun je ervoor zorgen dat je overal in huis een krachtige wifi-verbinding in hebt. De HiveSpot is de krachtige versie van de twee. De routers van Asus worden in het tweede kwartaal van 2017 op de markt verwacht. Je hebt er minimaal drie nodig voor het netwerk.

Lees meer over een optimaal WiFi-netwerk voor je smart home.

Netatmo Smart Smoke Alarm

Netatmo beweert dat de batterij in de Smart Smoke Alarm tot wel tien jaar kan meegaan. De slimme rookmelder kan iedereen via het bekende alarm iedereen van brand op de hoogte brengen, maar doet dat ook via een notificatie wanneer je de app downloadt. En het mooie is misschien nog wel: bij loos alarm kun je de rookmelder vanaf je smartphone uitschakelen. Hoef je ook niet meer moeilijk te doen met een stoel onder de melder. Naar verwachting verschijnt de slimme rookmelder aan het eind van dit jaar op de markt.

Lees meer over alles dat je moet weten over slimme koolmonoxide- of rookmelders.

Norton Core

Privacy en online veiligheid zijn onderwerpen die nu meer in de belangstelling staan dan ooit, dus is het niet vreemd om ook je smart home te beveiligen van buitenstaanders. Je moet er toch niet aan denken dat iemand heel je huis overneemt. Met de Core van Norton kun je dat soort aanvallen wellicht voorkomen. De dual-band wifi-router zorgt ervoor dat alles binnen het netwerk wordt gescand op onder andere malware, virussen, digitale inbraken en spam. Gebeurt er iets dat niet klopt, dan wordt de eigenaar van het huis op de hoogte gebracht.

WeMo Light Switch

De nieuwe versie van de WeMo Light Switch is wel degelijk in staat de lampen in huis te dimmen. Tot op heden was dat niet mogelijk, maar wanneer dit product later dit jaar op de markt verschijnt kan het dus wel. De lichtschakelaar kan zich aanpassen aan de lamp die je gebruikt, waardoor hopelijk die hopelijk niet al te veel flikkert. Daarnaast zou je kunnen instellen wat de helderheid van de lichtbron is. Ook zou je een schema in kunnen stellen wanneer je niet huis bent, zodat de lampen toch aan en uitgaan — om inbraak te voorkomen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de verschillende producten die zijn aangekondigd tijdens CES 2017 of wil je gewoon een handig overzicht checken? Lees dan ons achtergrondartikel CES round-up: Wat brengt 2017 op het gebied van smart home? en je bent helemaal op de hoogte. Ook kun je ons uitgebreide archief met tips en advies doornemen en kun je terecht in onze reviewsectie. Heb je een specifieke vraag? Stel die dan vooral op de pagina voor vragen en antwoorden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.