Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apparaten Belkin en Honeywell kunnen nu met Google Home bediend worden

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2017, 11:47 CategorieBediening

Google heeft de ondersteuning voor zijn Google Home assistent uitgebreid. Het bedrijf laat weten samenwerkingen aangegaan te zijn met Belkin en Honeywell. Slimme apparaten van deze fabrikanten kunnen hierdoor vanaf nu middels spraak bediend worden.

Belkin en Honeywell komen naar Google Home

Google Home is een compacte speaker die je in principe overal in huis kunt plaatsen. Wellicht het belangrijkste onderdeel van Google Home is de Google Assistant. Dit is de persoonlijke assistent die je bij alles helpt, waaronder het bedienen van apparaten in je smart home.

Bij de lancering van de speaker werd ondersteuning voor Philips Hue, Nest en Samsung Smart Things aangekondigd. Daarnaast kun je diensten als Google Play Music, Spotify, Pandora en TuneIn met het apparaat bedienen. Eén van de meest gehoorde kritieken was dan ook de beperkte ondersteuning voor smart home-apparaten, zeker in vergelijking met concurrent Amazon Alexa.

Google is nu echter met een inhaalslag bezig. Het bedrijf laat weten dat vanaf nu apparaten van Belkin WeMo en Honeywell ondersteund worden. Alle slimme apparaten van deze bedrijven kunnen middels spraakcommando’s richting de Google Assistant bediend worden. Belkin staat met name bekend om de slimme lampen en lichtschakelaars, Honeywell heeft beveiligingssystemen en slimme thermostaten. In de toekomst moeten nog meer merken en apparaten aan het platform van Google toegevoegd worden.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Willem
  28 januari, 2017 om 11:40

  Leuk zo’n heel verhaal over de mogelijkheden van de Google Home, maar aangezien dat ding niet te koop is in Europa, informatie waar de lezer helemaal niets aan heeft. Hetzelfde kan ook worden gezegd over de Amazon Echo of Amazon dot. Allemaal zogenaamde slimme apparaten die alleen aan de andere kant van de wereld te koop zijn.

  • Martijn Chel
   28 januari, 2017 om 14:05

   Dat betekent niet dat het geen interessante ontwikkelingen zijn. En daarbij; het komt op termijn naar Nederland en er zijn al heel wat mensen die het geïmporteerd hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.