Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apparatuur van Whirlpool straks aan te sturen met Amazon Alexa

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 9:19 CategorieBediening

Whirlpool toont nieuwe apparatuur tijdens CES 2017 die allemaal één functie delen: ze kunnen worden aangestuurd met Alexa van Amazon. De apparaten die het bedrijf heeft aangekondigd zijn onder meer wasmachines, drogers, koelkasten en ovens.

Apparaten van Whirlpool aansturen met Alexa

Whirlpool presenteert nieuwe wasmachines, drogers, koelkasten en ovens tijdens CES 2017, die allemaal één functie delen: ze kunnen worden aangestuurd met de digitale assistent van Amazon, Alexa. Dat kan middels de Amazon Echo, de Echo Dot of een ander Alexa-apparaat. Het gaat hier echter niet om alle features, maar alleen om de kernfuncties van de verschillende apparaten. Zo kun je de baktijd van een oven instellen met je stem en kun je aan de handige assistent vragen hoe lang het nog duurt voordat het gerecht klaar is.

Datzelfde kunnen we straks ook gaan doen met de wasmachines en drogers van de fabrikant. Gebruikers kunnen vragen hoe lang het nog duurt voordat de was klaar is. Ook kunnen ze de stille modus activeren via Alexa. Daarnaast kun je snel de temperatuur aanpassen van de koelkast met je stem, mocht je dat nodig vinden. Helaas is het zo dat Alexa niet direct in de apparaten gebouwd zal worden, waardoor je dus altijd een extern apparaat nodig hebt voor deze handige functies. De nieuwe producten verschijnen ‘ergens in 2017’, aldus Whirlpool.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.