Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Beveiligingssysteem herkent inbrekers aan verstoring in wifi-signaal

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 10:55 CategorieVeiligheid en beveiliging

Een beveiligingssysteem dat tijdens CES is gepresenteerd, herkent de inbrekers aan een verstoring is de wifi-signalen in huis. Mocht er iemand zijn die niet voldoet aan bepaalde patronen, dan krijg de eigenaar van het systeem daar melding van.

Beveiligingssysteem herkent inbrekers aan verstoring in wifi-signaal

Je kunt met wifi natuurlijk een hoop data versturen en ontvangen, maar je kunt er ook inbrekers mee herkennen, meldt het bedrijf Cognitive Systemens tijdens CES 2017 in Las Vegas. Wanneer een wifi-signaal wordt verzonden van je router, dan zal die in een herkenbaar patronen de signalen versturen. Maar wanneer je door het huis loopt, dan worden die signalen verstoord. De Aura, het beveiligingssysteem van het bedrijf, merkt die storingen op en kan de eigenaar van het systeem daarvan op de hoogte brengen middels een notificatie.

Het systeem pikt alle signalen op tussen de 700MHz en 4GHz en zou zelfs iemand kunnen detecteren die stilstaat en alleen maar ademt. Ook zou het beveiligingssysteem gevoelig genoeg zijn om het verschil te weten tussen een stilstaand persoon en een mechanisch voorwerp, zoals een ventilator. Het systeem zou verder geprogrammeerd kunnen worden en smartphones kunnen herkennen die aanwezig zijn in huis. En wanneer alle smartphones weg zijn, dan zou het zichzelf kunnen inschakelen, zodat je altijd goed beveiligd bent wanneer je niet thuis bent.

Daarnaast werkt het met IFTTT en kun je bijvoorbeeld instellen dat alle lampen in huis aangaan wanneer iemand er is die er niet hoort te zijn. Het systeem, een Hub en een Sensor, kost 499 dollar (472 euro) en is nu te pre-orderen in Amerika.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.