Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met Catspad is ook de voerbak van jouw kat slim

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 11:28 CategorieAlgemeen

Zou het niet handig zijn als je je voortaan geen zorgen meer hoeft te maken over of je kat wel genoeg eet en drinkt? De makers van Catspad dachten van wel en gingen dus aan de slag met het ontwikkelen van een slimme kattenvoerbak die tijdens CES 2017 in Las Vegas alvast aan de bezoekers is getoond. Al gaat het nog wel om een prototype van de Catspad.

Catspad is slimme kattenvoerbak

De Catspad is een uitvinding van een Franse startup waarmee het mogelijk wordt om jouw kat van afstand in de gaten te houden. Via een bijbehorende app krijg je namelijk precies te weten hoeveel jouw kat eet en drinkt en word je ook gewaarschuwd als het water of de brokjes bijna op zijn. De eerste gedachte die je dan misschien hebt, is: Maar wat nou als een andere kat uit dezelfde kattenvoerbak eet of drinkt? Dat maakt met catspad niets uit, want het apparaat beschikt over sensoren die zien welke kat aan het eten of drinken is. Iedere kat krijgt dan ook zijn eigen profiel. Je hebt overigens ook zelf geen omkijken meer naar het vullen van de bak. Dat wordt allemaal geregeld door de dispenser, waar je voor ongeveer een maand eten in kwijt kunt.

Kosten en beschikbaarheid

De Catspad gaat in de toekomst op de markt komen voor een bedrag van 299 euro. Wil je er echter als eerst bij zijn, dan kun je later deze week terecht op Kickstarter om het apparaat voor 199 euro te pre-orderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.