Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

ElliQ is een persoonlijke robotassistent voor ouderen

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2017, 12:14 CategorieBediening

Tijdens CES 2017 hebben we heel wat speakers, koelkasten, stofzuigers en andere apparaten voorbij zien komen die voorzien zijn van een digitale assistent als Amazon’s Alexa of Google Assistant. Er zijn echter ook bedrijven die zich op één specifieke doelgroep richten met een eigen persoonlijke assistent. Zo heeft Intuition Robotics de ElliQ ontwikkeld, speciaal voor ouderen.

ElliQ is ontwikkeld om ouderen actief te houden, verbonden te houden met de buitenwereld en in contact te houden met vrienden en familie. De ElliQ werkt als een Alexa-speaker of Google Home-device, waardoor je middels spraak met het apparaat kunt ‘communiceren’ en taken kunt laten uitvoeren. Een kleine tablet biedt een visuele interface, voor zaken als videogesprekken.

De persoonlijke assistent kan ouderen dagelijks aan afspraken of andere activiteiten herinneren en zelfs zaken als interessante podcasts of sportactiviteiten voorstellen. In onderstaande video zien we het voorbeeld dat ElliQ Mary vertelt over een nieuwe video en haar voorstelt een stuk te gaan lopen. Wat opvalt aan deze assistent is dat het ‘lichaam’ van de robot zo ontworpen zijn dat ze op een manier bewegen die gelijk is aan hoe mensen bewegen. Met subtiele knikjes en gebaren wordt een vriendelijke verschijning gecreëerd.

Momenteel is de ElliQ puur een concept maar het bedrijf achter de persoonlijke assistent wil het product binnen niet al te lange tijd op de markt brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.