Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze kleine familierobot beschikt over een scherm, camera en meer

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2017, 13:31 CategorieAccessoires

De Xiaoyu Zaijia (vrij vertaald ‘kleine vis’) is een kleine familierobot die beschikt over slimme functies, een camera, groot scherm en meer. Voorlopig zal dit product alleen in China te koop zijn; het is niet duidelijk of het ook naar het westen komt.

Familierobot Xiaoyu Zaijia

Terwijl Amazon en Google het voornamelijk in Amerika tegen elkaar opnemen, is fabrikant Baidu vooral in China heel erg actief. Het bedrijf maakt – net als de twee eerdergenoemde bedrijven – slimme apparaten voor in huis, die met een hoop dingen kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld de Xiaoyu Zaijia (vrij vertaald ‘kleine vis’): een soort familierobot die beschikt over een camera, groot scherm en een hoop slimme functies. Het apparaat wordt al de ‘Alexa van China’ genoemd, omdat veel functies overeen komen tussen beide producten.

De robot reageert op een stemcommando en kan zodoende uit de slaapstand komen. Vervolgens kun je een aantal commando’s geven, waaronder het aanmaken van een herinnering, het maken van videogesprekken, het zetten van een alarm, et cetera. Ook kun je om specifieke dingen vragen (laat een haai zien) en er zelfs boodschappen mee doen en medicijnen mee bestellen. Maar alleen wanneer het gezicht van een volwassenen wordt herkend. Het is niet zeker of de familierobot buiten China wordt gelanceerd, maar hij kost ongeveer 300 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.