Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met deze kookplaatknoppen kun je brand in huis voorkomen

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2017, 12:08 CategorieKeuken

Tijdens de CES in Las Vegas zijn er slimme kookplaatknoppen aangekondigd die brand in huis zouden kunnen voorkomen. Het product is tevens op Kickstarter te vinden, waar je het project kunt steunen met een donatie.

Slimme kookplaatknoppen

Het overkomt men niet vaak — maar als het gebeurt, dan is het flink balen: je bent vergeten dat er iets op het vuur staat in de keuken. Het eten brand aan, er ontstaat rook in de keuken of – erger nog – er ontstaat een brand. Met de slimme kookplaatknoppen van Inirv kun je die situatie voorkomen. Het bedrijf heeft de Inerv React gepresenteerd tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Het product is ook nog te steunen op Kickstarter, waar de producent zijn doel al behaald heeft. Desondanks kun je dat project nog 37 dagen lang van donaties voorzien.

Het Inirv React-systeem werkt met sensoren. Je plaatst een sensor aan het plafond, die kan communiceren met de knoppen aan je kookplaat. Je vervangt als het ware de knoppen die er nu op zitten. De Inirv-knoppen zijn voorzien van wifi en bluetooth, en de sensor aan het plafond ook. Die sensor kan het gas van de plaat automatisch uitzetten wanneer er rook of vuur wordt ontdekt en geen bewegingen registreert van de kok achter het gasstel. Ook zal het systeem een notificatie naar je Android- of iOS-apparaat sturen wanneer het gas wordt uitgedraaid.

Uiteraard blijf je over alles de controle houden en kun je het systeem zelf helemaal afstellen. Al met al moet het systeem 299 dollar gaan kosten wanneer het beschikbaar is. Dat is omgerekend ongeveer 284 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.