Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Kuri de robot voor in huis heeft bewust geen scherm gekregen

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 15:47 CategorieAccessoires

Kuri is een nieuwe robot voor in de smarthome met een persoonlijkheid waar bijna twee jaar aan gewerkt is, aldus de makers. Ook heeft het apparaatje bewust geen scherm gekregen waar de ogen op weergeven kunnen worden, want dat kan de ervaring breken.

Dit is Kuri, de robot voor in huis

Kuri is een robotproject voor in een smarthome, waar ruim twee jaar aan gewerkt is. In dat ontwikkelproces hebben de makers veel nadruk gelegd op de persoonlijkheid van de robot, iets wat huidige huisassistenten, zoals Alexa of Google Assistent, niet hebben. Het apparaatje is ook voorzien van wielen, zodat die je in huis kan volgen en je kan helpen wanneer je hem nodig hebt. Je kunt er verschillende dingen mee doen, waaronder de muziek aanzetten via bluetooth. Op dit moment is er nog geen samenwerking met een muziekstreamingdienst, helaas.

kuri-the-robot-1

De Kuri kan je huis in kaart brengen dankzij de 1.080p-camera aan boord. De feed van die camera kun je bekijken middels een app op Android en iOS. De robot kan communiceren met smarthome-apparaten via IFTTT en kan automatisch naar zijn oplaadstation gaan wanneer de accu leeg raakt. Daarnaast kan de robot mensen herkennen en ouders bijvoorbeeld een berichtje sturen wanneer de kinderen thuis zijn van school en kan die reageren op stemcommando’s zoals ‘Hey Kuri’. Maar op dit moment is het nog wel een work in progress.

Het robotmannetje heeft echt geen scherm en dat is om ervoor te zorgen dat de ervaring niet gebroken wordt. Zo kan een scherm wellicht meer ‘emoties’ vertonen, maar ook foutmeldingen, bijvoorbeeld. Uit de eerste demo’s blijkt dat nog niet alles helemaal werkt zoals het hoort te werken, ook al kan de robot al wel obstakels vermijden in huis — omdat die weet dat ze er staan. Maar er is nog genoeg tijd om alles te verbeteren, aangezien de robot pas tegen het einde van het jaar wordt gelanceerd (in Amerika) voor een prijs van 699 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.