Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lenovo introduceert Smart Assistant luidspreker met Alexa

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 10:18 CategorieBediening

Lenovo heeft tijdens CES 2017 een met Alexa uitgeruste Smart Assistant luidspreker aangekondigd. Deze slimme assistent moet de concurrentie aangaan met onder meer de Amazon Echo en de Google Home speaker.

Lenovo Smart Assistant

Lenovo brengt een luidspreker met Alexa, de persoonlijke assistent van Amazon, op de markt. De speaker heeft net als de Amazon Echo een cilindervorm en kan als middelpunt voor het smart home ingezet worden. Zo kun je Alexa vragen muziek op te starten, de lichten te bedienen of iets op het internet op te zoeken.

De Smart Assistant is voorzien van een microfoon die binnen een afstand van 5 meter gegarandeerd spraakcommando’s kan opvangen. Het is daarbij een speaker en dus is muziekweergave via een 5 Watt tweeter en een 10 Watt woofer mogelijk. Onder de motorkap zien we een Intel Celeron N3060-processor terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Ook is het apparaat voorzien van bluetooth 4.0 en 802.11n WiFi.

lenovo-smart-assistant-1

De Lenovo Smart Assistant wordt vanaf mei in de VS uitgebracht voor een prijs van 129,99 dollar. Samen met Harman Kardon brengt Lenovo een special edition van de Smart Assistant uit. Deze speaker moet een iets betere geluidskwaliteit bieden en zal 179,99 dollar kosten. Of en wanneer de luidsprekers naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.